Jornada de Museus i Patrimoni de l’Església a Catalunya

El Museu diocesà de Lleida va acollir el 20 de novembre la 2ª Jornada de Museus i Patrimoni de l’Església a Catalunya, organitzada pel Museu de Lleida i el Museu Episcopal de Vic.
Hi van assistir un centenar d’assistents, i entre ells, una delegació del Bisbat d’Urgell.
Diversos especialistes van fer conferències a l’entorn del procés de creació i la història dels museus a les diòcesis catalanes.
La Delegada Diocesana de Patrimoni Cultural d’Urgell, Clara Arbués, acompanyada per la tècnica dels Arxius de l’Església d’Urgell, Teresa Font van fer una ponència amb el títol «La formació de la col•lecció del Museu Diocesà d’Urgell: una primera aproximació», i van fer un repàs per la història del nostre museu diocesà, que és el més «jove» dels museus d’àmbit diocesà que hi ha a Catalunya. Va ser creat pel bisbe Ramon Iglesias Navarri el 7 d’agost de 1957 a la Seu d’Urgell, i al llarg dels anys ha anat creixent en espai i conjunt de peces exposades i altres guardades en la seva reserva. La delegada diocesana explicà els diferents moments des de la seva creació i consolidació, fins als nostres dies. Es va referir a les principals peces artístiques i a la tasca que el Museu està fent pel patrimoni religiós del bisbat, en la seva salvaguarda i conservació. Properament s’editarà un volum que recollirà les diferents ponències que es van impartir.
En aquesta trobada es féu un sentit homenatge al prevere del bisbat de Lleida, Mn. Jesús Tarragona, que ja fa 50 anys que col•labora amb la Delegació de Patrimoni Cultural del Bisbat de Lleida (fins fa poc anys com a Delegat Diocesà). S’hi van fer presents representants de les institucions civils, de la família i del SICPAS (Secretariat Interdiocesà per la Conservació i Promoció de l’Art Sagrat).

img 5059img-20141120-wa0012img 5027

Compartir