Jornada de formació de Càritas Lleida, Solsona i Urgell

El passat divendres 21 de novembre, a l’Hostatgeria del Sant Crist de Balaguer, se celebrà la jornada anual de formació per a directius, voluntaris, responsables de projectes i personal contractat de les Càritas de Lleida, Solsona i Urgell. Una activitat més compartida i organitzada per les tres Càritas Diocesanes, i que s’aixopluguen sota el projecte «Lo taburet«

L’acollida de participants va ser a càrrec dels responsables de les tres Càritas Diocesanes, però va ser de la mà del delegat diocesà de Càritas d’Urgell, Mn. Jaume Mayoral, qui amb un to amable i distès, donà la benvinguda tot compartint un fragment de l’Evangelii Gaudium del Papa Francesc, que parla de «la bellesa dels pobres», i una pregària que recitaren tots junts i que estava agafada de la Carpeta Didàctica que ha elaborat Càritas. També Càritas Diocesana de Lleida i Solsona van fer arribar la seva cordial salutació i van manifestar la importància de saber compartir espais de formació.

Seguidament, el Pare Josep Mª Rambla, jesuïta, teòleg i especialista en espiritualitat ignasiana, va desenvolupar la seva ponència «Què ens demana Déu a Càritas avui? Criteris de discerniment« en tres grans blocs: en primer lloc va respondre a la qüestió analitzant el propi significat de la paraula «Càritas», amor, plenitud, gratuïtat, respecte i servei. A partir d’aquest plantejament, va anar insistint en la necessitat de conversió de Càritas donant patrons reals als oients, i acabà explicant la necessitat de ser, cada un de nosaltres, una gran font d’alegria en la nostra pròpia tasca a Càritas i proposant reflexionar i treballar en grup tots aquests conceptes.

Posteriorment els més de 70 assistents va reunir-se per grup per treballar, dialogar i compartir les preguntes proposades i la seva tasca a les diferents Càritas Diocesanes i Parroquials. Un moment molt fecund que va ajudar a compartir experiències, inquietuds i projectes.

La jornada finalitzà amb el tradicional dinar de germanor al propi restaurant de l’Hostatgeria del Sant Crist.

lo taburet 033lo taburet 013lo taburet 030lo taburet 031

Compartir