Pregària per la unitat dels cristians a La Seu d’Urgell

La setmana de pregària a la nostra ciutat de la Seu d’Urgell, va iniciar-se el dissabte, 18 de gener, pregant en totes les Misses i durant tota la setmana, per la Unitat dels Cristians. EL divendres 23, es va intensificar l’oració, amb una Pregària Ecumènica a l’Església de la Missió, preparada i compartida amb els germans de la comunitat Evangèlica, a les 8:15 del vespre.
Una monició, cants, silencis i pregàries per la Unitat. Es va llegir i comentar entre les dues comunitats cristianes, l’Evangeli de Jesús i la Samaritana, en Sant Joan 4, 1-42, remarcant el do de Déu, font d’aigua viva, per mitjà de l’Esperit Sant.
El Papa Francesc en el seu últim viatge insistia en què «la plena comunió no significa ni submissió, ni absorció, sinó acceptació de tots els dons que Déu ha donat a cadascú, per a manifestar a tot el món el gran misteri de la salvació efectuada per Crist, el Senyor, per mitjà de l’Esperit Sant«. El Papa també deia, i Mn. Xavier Parés, també ho va remarcar, «que la comunió serà sempre fruit de l’amor que portem als cors gràcies a l’Esperit Sant que se’ns ha donat, amor fratern que mostra el llaç transcendent que ens uneix com a deixebles del Senyor’‘.
Es va finalitzar resant tots plegats l’oració del Parenostre i una abraçada de pau.

p1230002p1230001p1230006p1230007

Compartir