Diada de la Pau a Ponts

Si el primer dia de gener celebràvem la Jornada Mundial de la Pau i fèiem nostre el missatge del Papa Francesc amb el suggerent títol de «No esclaus, sinó germans«, escrit en el que el Papa demanava treballar pel sentit universal de la fraternitat entre pobles i religions. El penúltim dia del gener, el 30 de gener es commemora l’aniversari de l’assassinat del líder pacifista Ghandi i en la majoria dels centres escolars del nostre bisbat també celebren el DENIP, les sigles que corresponen a Dia Escolar de la No-violència i la Pau, entre ells l’Escola de Ponts va organitzar la tarda del divendres 30 de gener un acte de la comunitat educativa obert a la població pontsicana.

Així al patí de davant l’entrada de l’escola es van fer presents els tres-cents alumnes, acompanyats del claustre de mestres i un bon grup de pares, antics alumnes i familiars. Amb una ambientació de cartells que recordaven els grans herois del pacifisme, entre ells santa Teresa de Calcuta, i que volien representar els molts herois anònims que hi ha arreu del món i que com l’Església aposten per la pau. En un primer moment es van llegir un seguit de frases pels representants de cada curs, des de els més petits de tres anys fins els alumnes de 6è de Primària. Amb un recordatori a la darrera guanyadora del Nobel de la Pau, la Malala Yousafzi que ens recordava «agafem els nostres llibres i bolígrafs, perquè són les nostres armes més potents».

Per acabar l’acte s’han interpretat dues cançons, una l’etapa d’Infantil que han cantat «Som amics» i l’altra l’etapa de Primària que ho han fet amb la lletra de «Gent de tot el món«. Un fort aplaudiment per la pau i el crit ben fort de «Nosaltres volem la pau» ha posat el punt i final a l’activitat, els cartells que han presidit la celebració i que són els rostres dels grans personatges que han treballat i treballen per la pau, decoraran l’interior del centre educatiu pontsicà, i seran un recordatori d’aquesta educació en valors per la pau que treballen a Ponts i a les escoles i instituts de casa nostra.

img 3656img 3691

Compartir