Centenari de la mort de St. Benet Menni a Sant Boi de Llobregat

El dia 11 de març a l’església de les Germanes Hospitalàries del Sagrat Cor de Sant Boi de Llobregat, Hospital Satn Benet Benni, va tenir lloc una solemne celebració del Centenari de la mort de Sant Benet Menni (Milà, Itàlia, 11 de març de 1841 – Dinan, França, 24 d’abril de 1914), religiós prevere de l’Orde de Sant Joan de Déu, fundador de la Congregació femenina (1881) i restaurador de l’Orde hospitalari a Espanya i Portugal per manament del beat Papa Pius IXè.
Les Germanes Hospitalàries i els Germans de Sant Joan de Déu celebraven conjuntament l’eucaristia d’acció de Gràcies a la Província de Barcelona. Va presidir l’Eucaristia Mons. Agustí Cortés, bisbe de Sant Feliu de Llobregat, i van concelebrar amb ell l’arquebisbe d’Urgell Mons. Joan-Enric Vives, sacerdots vinculats a l’Orde de St. Joan de Déu i a les Hospitalàries del Sagrat Cor, així com sacerdots de Sant Boi de Llobregat i del bisbat. Hi eren presents el Provincial de l’Orde de Sant Joan de Déu Gà. José Luis Fonseca, i la Provincial de les Hospitalàries Gna. Mª Teresa Iñíguez Echeverría. També hi participaren germanes, germans, professionals dels seus Centres, col·laboradors i usuaris, que han recordat la immensa tasca d’Hospitalitat desenvolupada pel Pare Menni. En acabar la celebració s’ha ofert un refrigeri als convidats.
Les activitats dutes a terme per a commemorar el centenari de la mort de Sant Benet Menni, així com per a conèixer i aprofundir en la figura de qui va ser un sant de l’Hospitalitat, es van iniciar a Dinan (França) el 24 d’abril de 2014 i duraran fins el 24 d’abril de 2015, data en què tindrà lloc la cloenda a Ciempozuelos (Madrid).

stbenetmenni

Compartir