Congrés laïcat XXI

El cap de setmana del 3 i 4 d’octubre va tenir lloc al Monestir de Santa Maria de Poblet (Tarragona) el “Congrés Laïcat XXI” amb uns cinc-cents participants. Per part d’Urgell, hi varen participar l’Arquebisbe Joan-Enric i el Vicari episcopal per a l’acció pastoral, Mn. Antoni Elvira. Presiden la Trobada l’Arquebisbe metropolità de Tarragona i l’Abat de Poblet.

El Congrés analitzà la figura del laïcat a partir de les aportacions del Concili Vaticà II i estigué organitzat en una vintena de tallers que analitzaren diverses temàtiques com els reptes culturals, les desigualtats socials o la implicació dels laics en el món de la pobresa o la catequesi o en els consells pastorals, així com l’espiritualitat laïcal.

El manifest final del Congrés va relligar els propòsits d’aquesta primera experiència de Laïcat XXI. Una proposta que vol mantenir-se com una xarxa: «volem continuar essent xarxa, no un nou moviment». Es tracta de seguir  amb el que ha estat el Congrés: un espai de trobada, de suport, de rellançament i de reconeixement del que ja fan les persones vinculades en moviments, grups i parròquies a tot Catalunya i amb llaços amb la vida pastoral de les Illes. Una idea comuna de trobada del manifest és que «Déu continua estimant el món» tal com és. I que aquest és l’espai per «donar testimoni» i «guanyar en radicalitat evangèlica». Un món on «la lluita contra la pobresa» ha de ser «l’horitzó dels nostres compromisos i de la nostra activitat professional i laboral». Alhora, aportant «sentit» als qui «viuen buits d’esperança i d’alegria».

Compartir