Festa del Pilar amb aplecs i actes religiosos a Ponts i comarca

El dilluns 12 d’octubre, festivitat de la Verge del Pilar, va tenir lloc al matí, a l’església parroquial de Santa Maria de Ponts, una missa d’acció de gràcies a la Mare de Déu sota la devoció del Pilar, on s’han fet presents representants de la Caserna de la Guardia Civil de Ponts, amb els seus familiars, així com el Sr. Alcalde en representació de l’Ajuntament. Una missa amb un record agraït per la tasca que fa aquest cos de seguretat de l’estat i les tasques que porten a terme al municipi, a la zona i arreu del món, especialment amb un record pels agents que estan destinats en missions de pau. En la missa es va encomanar també pels treballadors de Correus que també celebraven la seva patrona i el grupet de dones pontsicanes que porten el nom de Pilar. Al sortir de l’església, repic de campanes per solemnitzar la seva diada.

A les 12 del migdia donàvem pas als aplecs instituïts el dia del Pilar, cada dotze d’octubre. Per una banda la Verge de Refet va aplegar al Monestir de Refet als devots de la zona de Seró i poblets propers que van compartir la missa celebrada per Mn. Josep Sauter, i solemnitzada per la Coral de la gent gran de Ponts “L’Amistat”, a l’acabar l’ofici religiós el gairebé centenar d’assistents van compartir coca, xocolata i vi dolç, fruint d’un dia esplèndid, on el sol va acompanyar tota la diada dedicada a la Mare de Déu.

I a la mateixa hora al migdia i a l’ermita de santa Perpètua (Vilanova de l’Aguda) va tenir lloc també un aplec del poble de Vilanova i rodalies, on gairebé un centenar de veïns i amics es van  trobar per a celebrar una missa d’Acció de Gràcies, una celebració presidida pel Rector de Ponts i acompanyat del diaca Mn. Josep Caba. A la missa també es van fer presents les majorales i els priors d’enguany, que en acabar la missa van fer arribar a tots els fidels els goigs que van ser cantats en la seva totalitat pels fidels, una lletra que parla de la devoció i de la fe de la gent de la contrada. En la homilia es va subratllat la necessitat de ser una gran família que guarda les tradicions, cuida de la seva gent, especialment els més grans i els infants, i que també s’encomana a la devoció dels sants i santes. El toc de campana va marcar la sortida de la missa i la fotografia de família amb tots els presents, entre ells l’Alcadessa de Vilanova de l’Aguda i diputada electa al Parlament de Catalunya, I. Sra. Montserrat Fornells. Tot seguit i per colles i famílies es va compartir un bon dinar, on no va faltar l’esperit de poble, de família i d’amistat, entre tots els participants, grans, joves i petits que es van fer presents un any més a la trobada a l’ermita de santa Perpètua.

Compartir