Cloenda de la 3ª edició del Canòlich Music

Teràpia de Shock i la cançó “Sense tu” van tancar dissabte a la nit el Canòlich Music, després de moltes hores de concerts i de pregàries, d’activitats a l’entorn de l’expressió i la música com el concurs de joves valors “Dona’t a conéixer”, pel qual van passar joves de moltes de les escoles, grups d’escolta i d’amics que s’havien desplaçat des de diferents indrets.

El divendres a la nit van començar a arribar per passar la primera nit des de Barcelona, Rubí, Pàmies (Arièja francesa), des de Tarragona, de diferents punts del Bisbat d’Urgell i ja van ser acollits pels voluntaris joves i per l’Artista Convidat, el primer concert a l’església. El DJ Andy Hunter va provocar les primeres pregàries poc convencionals, a ritme de música electrònica i va engrescar els joves.

Activitats viscudes en primera persona, entre els joves, per reflexionar sobre com i què vivim i prendre compromís personal… i també temps per ballar i saltar, per gaudir de la música, dels amics, de fer noves coneixençes i de compartir. La missió dels músics és fer arribar el missatge de Jesús en el llenguatge dels joves.

I va arribar: la missa va tenir també el mateix signe, i es va juntar diverses generacions a l’entorn d’un altar rodó, en la que els joves també van ser peça clau, i on la pregària per les vícitimes a Paris i la demanda de pau, realitzada pels joves de Pamies va ser un dels moments més intensos. Mons. Joan-Enric es va fer present a l’acabament de la missa i va encoratjar els joves a viure i estar presents amb el signe dels valors cristians en les coses petites de cada dia, a tenir coratge i a mantenir viva la seva fe, la clau per superar els reptes que se’ls presentaran.

El fred i la neu no van impedir que Canòlich Music repetís l’èxit de la convocatòria i la música i els joves van anar de la mà.


Els Delegats de Joventut i d’Ensenyament, Lluis Plana i Mn. Pepe Chisvert, al capdavant de l’equip organitzador de Canòlich Músic han fet un balanç molt satisfactori, per la bona qualitat dels grups participants i la gran acollida dels joves, i per la constància de presència des de la pregària matinal fins el concert de cloenda a la nit, en la que músics i assistents van tenir molts moments de complicitat.

L’equip de voluntaris i el comité organitzador han fet una tasca molt acurada, i ha estat molt gratificant la constant presència i tasca de la Creu Roja, del Servei de Circul·lació del Comú de Sant Julià i dels professionals del Centre de Congressos Lauredià, que han donat el suport tècnic per que l’acollida dels joves fos òptima. A tots ells l’organització del festival vol donar les gràcies. També agraïm el suport dels mitjans de comunicació que ha permés la difusió de les activitats.

L’organització del Canòlich Music ja ha començat a pensar en la propera edició, i els músics participants han mostrat la seva satisfacció per la gran professionalitat del muntatge musical i d’il·luminació de la carpa i per la qualitat humana de la seva acollida.
 

Notícies relacionades:
Comença Canòlich Music amb el concert d’Andy Hunter
Pregària diferent per a començar el dissabte del Canòlich Music
Twocats pel Gospel fan caliu en una tarda de fred i neu
Canòlich Music reuneix varies generacions en l’Eucaristía de la tarda

Compartir