Obertura de l’Any jubilar a la Basílica de la M. de Déu de Valldeflors de Tremp

El III Diumenge d’Advent, dia 13 de desembre, a la Basílica de la Mare de Déu de Valldeflors de Tremp, s’obrí la porta santa amb motiu de l’Any Sant extraordinari de la Misericòrdia, ja que ha estat declarat temple jubilar per l’Arquebisbe d’Urgell.

El Rector i Arxiprest, Mn. Joan Antoni Mateo, una estona abans de la Missa de 12 es dirigí amb els fidels a la porta lateral del temple que ha quedat habilitada com a porta santa per viure el jubileu i rebre’n les gràcies. Feta la invocació inicial, un nombrós grup de fidels i el mateix Rector passaren per la porta santa portant llanties enceses i rebent l’aspersió de l’aigua beneïda en memòria del baptisme.

Acabada la Santa Missa tots s’adreçaren a la capella de santa Llúcia per fer una pregària a la santa i demanar-li la seva intercessió per il·luminar tot l’any sant amb la pràctica de les obres de misericòrdia.

Durant tot l’Any Sant la porta romandrà oberta cada dia i senyalitzada amb els estendarts de la Basílica i de l’Any de la Misericòrdia.

Compartir