Celebració de la M. de Déu de l’Alegria a Penelles

El dissabte 12 de desembre, el poble i la parròquia de Penelles va acollir la celebració de la patrona dels esplais del lleure, la Mare de Déu de l’Alegria. Cap al migdia les campanes van convocar els fidels i els infants de l’esplai de Penelles “La Freixa” a la plaça de l’església d’on s’iniciaria una petita processó per acompanyar la imatge de la Mare de Déu que es venera a l’església.

A l’acte s’hi van fer presents a més dels infants i monitors de “La Freixa”, alguns membres de la família Raich de Molins de Rei que van regalar la imatge, un bon grupet de fidels penellencs acompanyats pel seu Alcalde, Sr. Eloi Bergós, per part de la FEMN el seu President, Sr. Eloi Villalta. L’eucaristia va ser concelebrada pel Consiliari de la FEMN, Mn. Joan Pau Esteban, el Rector de la Parròquia, Mn. Ivan Ayala i el Consiliari dels Escoltes, Mn. Jaume Mayoral, i la part musical la van oferir els membres de l’àmbit de la Fe de la Fundació.

Una vegada la processó va arribar a l’església van deixar els petits ciris que van il·luminar el camí, acompanyats pel cant de l’Himne a la Verge de l’Alegria. Tot seguit es va demanar perdó per les mancances que tots tenim, amb una mirada a l’Any de la Misericòrdia que s’acaba d’inaugurar arreu del món. En la seva homilia mossèn Joan Pau va parlar de la necessitat de reconèixer el qui ens acull, el Fill de Déu, el qui ha de néixer en els nostres cors, que és l’amic Jesús, aquest amic que ha de venir aquests dies de Nadal en el cor dels petits i dels més grans.

Amb la dinàmica i gest dels globus de colors es va donar vida a la soca seca i sense vida, per simbolitzar que com a creients hem de donar vida i alegria a la nostra Església, en els globus frases de desigs i de bones propostes per a fer, al final un arbre de molts colors va acompanyar la celebració. En les ofrenes els nens i nenes de l’esplai penellenc van oferir: un fitxer per recordar la història del moviment i la gent que hi han treballat, els gomets símbol del joc, de l’alegria i també un “termo” que volia referir-se a com podem guardar i portar una fe, una opció per als altres. Al final de la celebració la família Raich va oferir una petita placa per posar a la capelleta de la Mare de Déu de l’Alegria, com a record i manifestació de la gran amistat que els ha quedat i als assistents una bonica postal per recordar la Diada i la devoció a la Mare de Déu de l’Alegria, amb una frase ben sintetitzadora de la feina evangelitzadora en l’educació en el lleure, que diu: “Per això ets la Mestra de l’Esplai, de tu aprenem a treballar amb sentit pel Regne del teu Fill”

Acabada la celebració religiosa es va continuar la festa amb un senzill piscolabis, moment per compartir somriures amb els infants de l’esplai i desitjar-nos tots els assistents un Bon Nadal. Amb ganes que l’any vinent puguem tornar a trobar-nos sota la protecció de la Mare de Déu de l’Alegria.

Compartir