Nadal i benedicció papal a la Catedral, i dinar de l’Arquebisbe a la Residència St. Josep 

La solemnitat del dia de Nadal, 25 de desembre, l’Arquebisbe Joan-Enric va presidir la solemne Eucaristia a la Catedral de Sta. Maria de La Seu d’Urgell, concelebrada pel Degà del Capítol Mn. Xavier Parés. Al final de la missa va impartir la benedicció papal, amb indulgència plenària.

Comentant les lectures de la missa del dia de Nadal, animà els fidels a obrir-se a l’amor de Déu que es revela de foma plena en Jesús que arriba. Per la força de l’Esperit, la divina litúrgia ens fa contemporanis de les realitats del Crist que celebrem, i avui ens fa viure a Betlem, prop del Senyor, de Maria i de Josep. I animà que tots ens mantinguem en tres grans actituds davant el misteri de la condescendència divina: agrair, contemplar i imitar; agrair l’amor de Déu que transforma la història del mal, des de dins; contmplar el Senyor que és el Fill que ens salva del mal i l’únic que val la pena de seguir i estimar; i imitar en tot Jesús, el rostre de la misericòrdia del Pare.

En acabar l’Eucaristia, exhortà a besar amb fe la imatge de l’Infant Je´sus i a través d’ella el Senyor i tots els qui avui són la seva imatge: els que tenim a prop, els pobres i els necessitats de la terra, a,nb un compromís de posar-se del tot al seu servei. La felicitat consisteix a estimar, a semblança del Pare, com Jesús.

Després l’Arquebisbe compartí el dinar de Nadal a la Residència St. Josep de La Seu, amb els dos sacerdots que hi viuen Mn Lluís Rourera i Mn,. Lluís Baro, les Religioses dels Ancians desemparats, els seminaristes i els ancians i ancianes residents que no havien pogut anar amb familiars a celebrar el Nadal. Cantaren nadales i celebraren joiosament la festa.

Compartir