Aplec tot recordant la figura del Papa Sant Silvestre I

El darrer dia de l’any és la festa del papa Sant Silvestre (que va morir el 31 de desembre del 335), i un any més les masies de la Serra de Dalt i gent de Ponts i rodalies ho han celebrat. Molts d’ells han pujat caminant des de Ponts fins l’esglesiola romànica de Sant Silvestre.
A les 12 del matí amb el repic de les campanes va començar la celebració de l’eucaristia en honor de Sant Silvestre, concelebrada per Mn. Bonifaci Fortuny i Mn. Jaume Mayoral, i amb la participació d’una cinquantena de fidels. Com marca la tradició es va acabar amb el cant dels goigs, on es recull la vida del Papa Silvestre i també la seva devoció en aquestes contrades. També s’ha fet una pregària pels difunts que hi ha enterrats en el cementiri del costat de l’església, especialment amb un record pel Josep del “Mas d’en Pla”, un padrí de 94 anys que va morir fa pocs dies, i que mai havia faltat a l’aplec. I una mirada al cel per demanar la pluja que ens aquests moments és tan necessària per als sembrats i també per als pantans, en aquest cas el pantà de Rialb.
Acabada la missa es va fer la fotografia de família de la trobada, i tot seguit es va beneir la coca i la xocolata que es va repartir entre els assistents, tampoc no hi va faltar el vi dolç. Tothom va quedar emplaçat per al proper any per celebrar i viure la tradició, la devoció i la festa. Ens queden per endavant 366 dies, ja que el 2016 és any de traspàs. I després de felicitar-nos les festes i desitjar-nos el millor per a aquests dies, la gent ha tornat a les seves llars.

Compartir