Festa de la Presentació del Senyor i clausura de l’Any de la Vida Consagrada

El dimarts 2 de febrer s’ha celebrat la Festa de la Presentació de Jesús al Temple, coneguda popularment amb el nom de la Candelera, que coincideix amb la celebració de la Jornada de la Vida Consagrada i que, enguany, cloïa l’Any dedicat a la mateixa Vida Consagrada.
A la Catedral de Sta. Maria d’Urgell, s’ha fet la celebració eucarística presidida pel Rector de Sant Ot, Mn. Xavier Parés, que estava acompanyat per Mn. Jordi Gasch, antic rector de Sant Ot i per Mn. Evarist Vigatà. Hi han pres part de manera activa els membres del Moviment diocesà Vida Creixent, i hi han assistit molts integrants del gremi dels treballadors del ram elèctric amb una bona representació de l’empresa local PEUSA, per honorar la seva Patrona, la Mare de Déu de la Llum.
Després de la benedicció de les candeles, i de la processó fins el presbiteri, ha començat l’Eucaristía. Els cants han estat animats per Mn. Antoni Brescó. A la seva homilia Mn. Parés ha animat els fidels a formar part de la llum que il·lumina el nostre món amb el testimoni personal i la fe en Jesucrist. Ha fet la felicitació als integrants del moviment «Vida Creixent» que celebren en aquest dia la seva festa, i els ha encoratjat a seguir endavant amb les seves activitats i actitud apostòlica, i no ha deixat de recordar els Consagrats i Consagrades de la Diòcesi d’Urgell i d’arreu del món en aquesta jornada en què l’Església Universal pregava per ells.

En acabar de combregar les representants dels Consagrats presents en la celebració eucarística van llegir aquest pregó d’agraiment:
FINALITZA L’ANY DE LA VIDA CONSAGRADA:
En acabar l’Any de la Vida Consagrada i en nom de tots els Consagrats i Consagrades del nostre Bisbat d’Urgell, volem que la nostra pregària en aquesta Eucaristia de la Gent Gran i Professionals de la Llum, sigui més que mai, d’agraïment per aquest temps de gràcia. Agraïment al Sant Pare Francesc que, en proposar-lo, ha expressat la valoració i l’estima de l’Església envers la nostra forma de seguiment del Crist. Agraïm especialment la carta que ens va adreçar ell i els nostres Bisbes.
Agraïment també perquè ens ha recordat la riquesa del Concili Vaticà II il·luminant aquest llarg camí de 50 anys i la renovació a través del document Perfectae Caritatis. Un camí que ens ha portat, amb tots els clarobscurs que vulgueu, una vida religiosa més evangèlica, més fidel a la Paraula de Déu i als carismes fundacionals, d’una espiritualitat més bíblica i litúrgica, més relacionada amb els diversos carismes i ministeris de l’Església, més desplaçada cap al que avui diem les perifèries, en llenguatge del Papa Francesc: humanes, socials, culturals.
En definitiva estem agraïts perquè aquest Any, gràcies a l’acció de l’Esperit, hem pogut assaborir el goig d’haver estat cridats/cridades al seguiment de Crist en la Vida Consagrada i hem trobat força per viure amb serenitat i fortalesa els moments de canvi, de feblesa, de discerniment que estem travessant.
Agraïment finalment per acabar aquest Any, dins ja de l’Any Jubilar de la Misericòrdia. Constatació i, sobretot, un gran repte a: “Viure la vida consagrada, com profecia de la misericòrdia” com un estímul important del que també l’Església pot esperar de nosaltres: expressar amb la nostra vida i els nostres gestos el rostre misericordiós de Jesucrist.

Compartir