Exèquies de Mn. Ramon Porredon a Oliana

La parròquia de Sant Andreu d’Oliana va acollir el 31 de març la missa exequial pel qui fou Canonge de la Catedral de Sta. Maria d’Urgell, M.I. Mn. Ramon Porredon i Escolies. Fou presidida per l’Arquebisbe d’Urgell, Mons. Joan-Enric Vives, i concelebrada pel Vicari General Mn. Ignasi Navarri, el Rector de Sant Andreu, Mn. Jaume Vila, membres del Capítol catedralici i molts sacerdots de la diòcesi que van voler acompanyar Mn. Porredon en el darrer adéu.

L’església es va omplir amb la família, els amics i veins, dels fidels que va acompanyar en els pobles on va servir al llarg de la seva vida. MnRamon Porredon i Escolies va néixer a Oliana, el dia 27 d’agost de 1927. Estudià Filosofia i Teologia al Seminari Diocesà d’Urgell. Fou ordenat de prevere el 12 de juny de 1953. L’any 1982 estudià a Roma Arxivística, a l’Escola Vaticana de Paleografia, Diplomàtica i Arxivística.  L’any 1983, portà les Parròquies d’Arcavell, Argolell, Ars, Asnurri, Civís i Calbinyà a Les Valls del Valira, a les quals servirà generosament i fidelment durant 31 anys, fins que l’any 2014 es va jubilar de tot encàrrec pastoral. L’any 2015 aquestes parròquies li oferiren una agraïda celebració festiva pels seus anys de ministeri fecund i entregat. Veïns d’aquests pobles li han dedicat unes darreres paraules de comiat i agraïment per la seva tasca i acompanyament al llarg d’una part important de la seva vida.
Durant 16 anys (del 1985 fins al 2001), fou el Secretari particular del Sr. Bisbe d’Urgell, Mons. Joan Martí Alanis, servei que desenvoluparà fidelment al seu costat fins al nomenament del Sr. Bisbe Coadjutor Mons. Joan-Enric Vives, del qual fou també Secretari particular durant un any, fins que al 2002 es jubilà de les tasques a la Cúria. Mons Vives ha destacat en la seva homilia la bonhomia i el amor i fidelitat que va posar Mn. Porredon en la tasca encomanada al llarg dels anys, estimant el servei sacerdotal, els companys sacerdots, el seu bisbe, els pobles on ha servit i el seu mateix poble de naixement, aixií com per descomptat, la seva família i especialment els nebots.

Compartir