Curs d’Actualització teològica a Roma

El Pontifici Col·legi Espanyol de Sant Josep, situat a Roma, ha iniciat una nova edició del seu Curs d’Actualització Sacerdotal, que inclou una oferta acadèmica, espiritual, cultural i comunitària. Es desenvolupa del 31 de març al 28 d’abril i en ell hi participen sacerdots del clergat diocesà, amb l’autorització i enviament dels seus bisbes respectius. El Bisbat d’Urgell hi ha enviat Mn. Ramon Sàrries, Arxiprest i Rector de St. Esteve d’Andorra la Vella.

Al llarg del curs, els alumnes reben més de setanta hores lectives en tres classes al dia, amb especial atenció a la Sagrada Escriptura (els orígens del cristianisme i el Nou Testament); la teologia sistemàtica (teologia fonamental, cristologia i eclesiologia); la teologia pràctica (pastoral, espiritualitat i litúrgia); i el dret canònic (en particular, els nous processos de nul·litat matrimonial). 

El Col·legi Espanyol posa també a disposició dels participants direcció espiritual, oració i concelebració diària de l’Eucaristia, així com un recés espiritual fora del centre. Així mateix, els sacerdots inscrits poden prendre part en sortides guiades per Roma i en tres excursions d’un dia sencer fora de la capital. El Col·legi Espanyol subratlla, a més, l’aspecte «comunitari» del seu curs, atès que «la convivència i comunicació amb els sacerdots col·legials és un valor afegit que ha de ser aprofitat», tal com indica el rector, Rv. José San José Prisco, que també subratlla que aquest Curs «suposa un important enriquiment pel fet de poder ser un grup tan nombrós i variat d’edats, estudis i procedències».

Compartir