Reunió d’Arxiprestos de la Diòcesi

Dimarts dia 26 d’abril va tenir lloc la reunió ordinària dels Arxiprestos de la Diòcesi presidits pel Sr. Arquebisbe a la Casa del Bisbat de La Seu d’Urgell. Després de la pregària inicial, començà la reunió amb un repàs d’algunes qüestions d’interès més immediat i de l’estat de salut dels preveres urgel·litans i s’encomanà l’ànima dels preveres difunts des de la darrera reunió del Consell.

A continuació Mn. Ignasi Navarri, Vicari General, presentà un informe-resum de les activitats dutes a terme a la Diòcesi amb motiu de l’Any de la misericòrdia i els Arxiprestos reflexionaren especialment sobre com intensificar la revaloració del sagrament de la reconciliació a les parròquies del Bisbat. Posteriorment, el delegat diocesà de Família i Vida, Mn. Joan Antoni Mateo, presentà als Arxiprestos la nova exhortació apostòlica Amoris Laetitia sobre l’amor en la família, tot subratllant-ne les principals claus interpretatives, i el Subdelegat Mn. David Codina presentà un resum molt exhaustiu de l’Exhortació. Els Arxiprestos debateren com millorar la preparació del matrimoni i l’acompanyament a les famílies a la Diòcesi i s’encarregà a la Delegació l’elaboració d’un petit material a oferir als preveres.

Finalment, també s’estudià i s’aprovà una proposta per millor l’edició dels llibres sacramentals de les Parròquies del Bisbat. Altres informacions que els Arxiprestos reberen foren sobre la convivència de preveres al Santuari de la Mare de Déu de Montserrat els dies 6,7 i 8 de juny, la 3ª jornada de formació per a preveres el proper 9 de juny a càrrec del Bisbe de Guadix-Baza Mons. Ginés García Beltrán, sobre la Pasqua del malalt que tindrà lloc a Guissona el proper dia 7 de maig, i sobre la propera ordenació presbiteral de Mn. Gabriel Casanovas a la Catedral el diumenge 3 de juliol a la tarda.

Compartir