Festa de Santa Rita a Sanaüja

El Santuari de la Mare de Déu del Pla, a la parròquia de Sanaüja, va celebrar,la tradicional festa de santa Rita el diumenge 22 de maig.

Una celebració que porta fins a aquest santuari de La Segarra a molts fidels del poble i també de molts llocs de la geografia del Bisbat. Pel matí s’obren les portes del santuari perquè la gent pugui anar a fer la visita a l’altar de la santa, i pugui oferir-li una pregària, moltes vegades acompanyada per posar-hi als seus peus un ciri.

Al migdia se celebrà la missa d’acció de gràcies a la santa, amb l’assistència de més de 400 fidels, celebrada per Mn. Jaume Mayoral, i pel diaca Mn. Josep Caba. A la homilia Mn. Mayoral féu un record a la vida de la santa en la seva tasca com a religiosa, i també a la necessitat que la seva intercessió ajudi a totes les famílies que s’encomanen a la seva protecció. En acabar la celebració es va fer la tradicional benedicció de les roses de santa Rita, que són repartides pels fidels als seus familiars i amics, per demanar l’ajuda i la protecció de santa Rita. Després els fidels visitaren el cambril de la Mare de Déu del Pla i l’altar de la santa, que estava il·luminat per les moltes espelmes que els fidels van oferir. Al migdi, al Casal de la Gent Gran de Sanaüja es va compartir un dinar popular, i per la tarda van continuar les activitats de la festa.

Compartir