Clausura a Talarn de la Trobada de pastoral de les Germanes de la Sagrada Família d’Urgell

Dissabte dia 9 de juliol va tenir lloc a la Parròquia de St. Martí de Talarn la Clausura de la trobada de pastoral vocacional a nivell mundial de les Germanes de la Sagrada Família d’Urgell, tinguda a Rubí durant la setmana del 4 al 9 de juliol. Hi participà la Mare General de l’Institut de la Sagrada Família d’Urgell, la Mare Irma Beretta així com Conselleres de l’Institut, el Consell Provincial i Representants de les Comunitats Religioses presents a Europa, Àfrica, Amèrica del Nord i del Sud.

L’acte central de la jornada fou l’Eucaristia presidida per l’Arquebisbe d’Urgell, Mons. Joan-Enric Vives i concelebrada pel Rector de la Parròquia de Talarn, Mn. Joan Peretó. Hi assistí l’Il·lm. Sr. Alcalde de Talarn, Lluís Oliva i el Sr. Coronel Excm. Sr. Andrés Luján, Director de l´Acadèmia General Bàsica de Suboficials de Talarn.

Les Germanes varen fer un “pacte per sortir en comunió” on manifesten que volen caminar sota el ritme de l’Església que el Papa Francesc ens convida a assumir, en comunió amb una decidida conversió pastoral que abraci totes les perifèries existencials i geogràfiques de les seves comunitats, obres i entorn. Per això es comprometeren a:

  • Revifar el foc en la vida de les comunitats animant-se a remoure les cendres que apaguen la seva vida consagrada. Es comprometeren a col·locar novament Jesucrist en el centre, sent-li fidels en la pregària, privilegiant la vida comunitària i prioritzant la fraternal comunicació.
  • Estar sempre les Germanes per sobre de les obres i de les estructures organitzatives.
  • Elegir la sinodalitat corresponsable com a forma habitual per a prendre decisions i que sigui escoltada la veu de totes les Germanes.
  • Ser comunitats en sortida com la Beata Anna Maria Janer ensenyava.
  • Comprometre’s per la vida, abraçant les perifèries existencials.
  • Servir els més pobres i necessitats.
  • Ser missió en sortida per a il·luminar, beneir, aixecar, guarir i alliberar el Poble de Déu.

A la capella de l’església de Talarn dedicada a la Beata Anna Maria Janer hi ha una bella imatge en bronze de la Beata Anna Maria Janer, obra de l’escultura Sra. Rebeca Muñoz, on es representa la Beata, situada al terra, en camí, amb un llum a la mà per a trobar el camí i indicar-lo, i amb dolcesa i seriositat al rostre, animant a fer el camí sempre amb obediència a la voluntat de Déu i amor a l’Església. És en aquest lloc tant característic que les Germanes de l’Institut van voler ofrenar el seu compromís de vida consagrada.

Compartir