90 infants d’Ivars d’Urgell viuen l’experiència del lleure «escolta»

El Cau escolta d’Ivars d’Urgell, que acaba de celebrar el seu 20è aniversari, ha portat a terme els campaments en la primera quinzena de juliol, en aquest cas a Castellar de n’Hug (Berguedà). Durant 10 dies 90 nens, 16 caps i 4 cuineres han viscut i han fet possible aquesta experiència, que comporta una manera d’acompanyar i educar a infants i adolescents, que fa protagonista als nens.

Les vacances escolars dels infants obren la porta a la formació integral, des dels esplais i agrupaments escoltes que hi ha arreu del nostre bisbat.  Al cau d’Ivars, després de moltes hores de preparació, de reunions i de feina, els monitors i formadors veuen els fruïts en els dies de la sortida, i en els diferents moments de cada jornada, cercant aquell «més»  que ens demana la Promesa Escolta, tenint cura i acompanyant la seva espiritualitat.

El balanç de l’activitat ha estat força positiu, per què s’aconsegueix  complementar l’educació curricular amb aquesta educació diferent, que fa del lleure un espai “bo” pel creixement dels infants i adolescents. Cal subratllar la gratuïtat de la feina dels caps, cuiners i intendents, que dediquen temps de les seves vacances a treballar pels infants, un temps que no és retribuït ja que ho fan de manera gratuïta, i això permet reduir preus i que més nens i nenes hi puguin participar. Val la pena recordar-ho, en una societat que tot té un preu, doncs encara podem parlar d’aquells que ho fan des de la gratuïtat més absoluta i solidària.

Compartir