Festa de Sta. Magdalena a La Seu d’Urgell i benedicció d’un nou sagrari

El 24 de juliol, a les 12 del migdia a l’Església de Santa Magdalena es va celebrar una solemne Missa, presidida per el Sr. Arquebisbe, Joan Enric Vives i concelebrada per Mn. Xavier Parés, Rector i Degà de la Catedral i per Mn. Jordi Miquel, Encarregat de l’Església de Santa Magdalena. Amb aquesta Eucaristia s’han inaugurat les millores realitzades en els vitralls i murs exteriors, i i la benedicció d’un sagrari al frontal de l’absis.

Un bon nombre de fidels hi han participat, acompanyats també per una Regidora de l’Ajuntament, Dra. Montserrat Bonet, i la Presidenta de l’Associació de veïns del Barri, la Sra. Carme.

Encara que divendres passat es va celebrar la festa litúrgica de Santa Magdalena, aquest any festa i no sols memòria, per voluntat del Sant Pare Francesc, en la seva homilia, el Sr. Arquebisbe ha ressaltat molt la figura de Santa Magdalena, dona de fe, deixebla i apòstol de la Resurrecció del Senyor, apòstol dels apòstols –com diu el seu nou Prefaci-, i amb això ha ressaltat també el paper de la dona en l’Església com vol i expressa, tot sovint el Papa Francesc .”La dona té una especial sensibilitat per les “coses de Déu”, sobretot per ajudar-nos a comprendre la misericòrdia, la tendresa i l’amor que Déu té per nosaltres”.

És necessari que ocupi el lloc que li pertoca en l’Església, que si bé ja es fa, cal avançar més en llocs més decisius. El mateix Jesús va tenir una actitud d’agraïment i delicadesa amb Maria Magdalena, s’aparegué visiblement a ella perquè l’havia estimat molt, l’havia vist morint a la creu, l’havia cercat al sepulcre i fou la primera que el va adorar un cop ressuscitat d’entre  els morts.

Cal ressaltar també els agraïments que al final de la missa va fer Mn. Jordi Miquel, a tots els que han  ajudat a fer realitat el projecte de millores i a tots els feligresos per la seva generositat i interès.  
Un cop acabada la Missa es van cantar els goigs i a la sortida es va convidar a tothom amb coca i mistela.

Compartir