#Krakow2016: Visita al Santuari de Czestochowa, i Festival d’inici de la JMJ

El grup de joves d’Urgell han fet avui 26 d’agost un pelegrinatge a peu fins al Santuari de Czestochowa, juntament amb centenars de joves catalans, uns 900, marxant des de primera hora del matí des de Sant Joan Baptista d’Olsztyn, on han fet la pregària a les vuit. Durant el matí, parades d’avituallament han refrescat i encoratjat els nois i noies, que van acompanyats per la responsable de grup de la Delegació de Joventut, M. Carme Girart i la Delegada de Mitjans de Comunicació, Cristina Orduña.

La visita al Santuari es preveu emocionant: el grup pregarà a la capella de l’altar major i estar a la vora de la Mare de Déu. El monestir de Jasna Góra, es el santuari marià més conegut de Polònia i el primer lloc de pelegrinatge del país.. Per als polonesos és la seva capital espiritual. El seu tresor més preuat és la Mare de Déu Negra de Czestochowa, a la que se li atribueixen poder miraculosos. El monestir es va fundar el 1382 i ha resistit setges, entre ells un de llegendari de 40 dies el 1655 pels suecs.

A la tarda, a Bochnia, els joves seran acollits per les famílies i parròquies de poble, i assistiran al Festival d’inici de la JMJ.


Compartir