Els joves d’Urgell comparteixen l’experiència de la JMJ amb milers de joves del món

El grup de joves d’Urgell estan compartint l’experiència de pregària i devoció amb la resta de joves catalans que participen en el pelegrinatge conjunt organitzat pel SIJ, uns 900. El dimecres van viure en directe l’emoció de l’espera per saludar al Papa Francesc, que va arribar a Cracòvia i va saludar les autoritats del pais, en un acte al castell real de Wawel. Amb milers i milers de persones van viure l’alegria de saludar de prop el Sant Pare en el breu trajecte per la ciutat. Els joves que inunden la ciutat van fer una pregària personal i íntima a l’església de Sant Pere i Sant Pau, una de les més boniques i senzilles de la ciutat.
Les jornades a la JMJ són molt intenses: en els dies que han precedit l’arribada a Cracòvia: el pelegrinatge a peu fins a Jasna Góra, per celebrar una missa de pelegrins al costat de la icona més venerada de Polònia, la de la Mare de Déu negra de Częstochowa.També han pogut visitar els camps de concentració d’Auschwitz i Birkenau, una visita impactant pel grup: van fer una pregària per totes les persones que han patit i o pateixen al món en situacions desesperants. També van compartir reflexions i sentiments amb els joves de Tortosa, amb els qui aquests dies estan compartint el bus que transporta els pelegrims en distàncies llargues.

El viatge va començar, per a tots aquells que arribarien en autocar, a les 8.30 h del dissabte 23 de juliol. Reunits al Seminari Conciliar de Barcelona i abans de sortir, els joves van celebrar una eucaristia a la capella, presidida per l’arquebisbe Joan Josep Omella, que va desitjar-los un bon viatge i va recordar-los que el proper cop que es trobessin ja seria a Polònia. Amb 33 hores de carretera per endavant, els joves es van organitzar en autocars que travessarien tota Europa (Montpeller, Lió, Nuremberg) fins arribar a Polònia.

A l’arribada a Czestochowa, els pelegrins van celebrar una missa a la catedral de Częstochowa, presidida per Mons. Romà Casanova, bisbe de Vic.

A partir de dijous, els joves participaran en la catequesi que es fara a primera hora del mati a les parròquies a les que estan adscrits. Urgell, a la de Mikuluszowice, molt a prop de Bochnia, la ciutat que els ha acollit fins la nit de la vetlla.A mig mati cada dia s’hi celebrarà missa i és previst que avui els joves d’Urgell formin part de la marea humana que donará la benvinguda al Sant Pare Francesc al Parc de Blonia.A les cinc de la tarda, amb la resta de milers de persones es repartiran al llarg de l’inmens espai per celebrar amb ell.

Compartir