Festa de Santa Marta a la Residència de St. Josep de La Seu d’Urgell

El dia 29 de juliol l’Arquebisbe d’Urgell va presidir la festa de Sta. Marta, de gran tradició en la Congregació de les Germanetes dels Ancians Desemparats, a la Residència de St. Josep de La Seu d’Urgell. Estava acompanyat de Mn. Rossend Roca, Mn. Xavier Parés i Mn. David Codina i dels dos preveres residents, Mn. Lluís Rourera i Mn. Lluís Baró.

L’acolliment amorós a Jesús que Sta. Marta li va oferir a Betània, és un estímul per a la caritat envers els ancians i envers tots els necessitats, que fou una referència en el mestratge espiritual de Sta. Teresa de Jesús Jornet i Ibars. L’Arquebisbe va destacar la servicialitat de Marta i alhora la seva fe en la resurrecció del Senyor. Només l’amor restarà. I per això va vincular el servei de Marta a aquell «servici» de que parla la Sibil·la en el seu cant conservat a la Catedral i a altres llocs del Pirineu com l’església d’Arties: «lo jorn del judici, parrà qui haurà fet servici». 

Animà tots els ancians i residents a estimar-se i a fer-se petits serveis els uns als altres i va agrair el gran servei que presten les Germanetes i el personal contractat de la Residència de St. Josep.

Compartir