6ª Trobada de joves a Bolvir de Cerdanya

Per 6ª vegada el dia 17 d’agost va tenir lloc la trobada de joves de Cerdanya amb l’Arquebisbe d’Urgell Joan-Enric al Santuari de la M. de Déu del Remei, a Bolvir (Cerdanya). La trobada permet als joves d’ESO, Batxillerat i Universitaris de mantenir una llarga i vetllada amb l’Arquebisbe i compartir un llarg espai de diàleg i aprofundiment en la fe.

L’acte central fou la celebració de l’Eucaristia presidida per l’Arquebisbe i concelebrada pel Vicari General i Rector de Bolvir, Mn. Ignasi Navarri i per Mn. David Codina. A la seva homilia l’Arquebisbe glossà les lectures proclamades en aquell dia. Seguint al profeta Ezequiel animà els pastors a ser servidors del ramat que els ha estat encomanat (Papa, Bisbes, preveres i diaques) han de ser ministres i servidors del poble i mai voler-se fer servir. Glossà llargament el salm responsorial cantat en la litúrgica d’aquell dia, el conegut salm 23, El Senyor és el meu pastor, no em manca res. Animà els joves a estimar molt aquest salm fent-se’l seu ja que Jesucrist és Aquell que viu i que mai no ens deixa sols enmig de les dificultats i problemes de la nostra vida; sempre ens acompanya per foscos que puguin ser les dificultats.

L’Arquebisbe recordà com tot batejat, pel baptisme, té una dignitat immensa que res ni ningú no li pot prendre mai i que sempre, els cristians, experimentem tenir el Senyor amb nosaltres. Finalment, glossant l’Evangeli proclamat en aquell dia (Mt 20,1-16) subratllà com la lògica de Jesús és la lògica de la misericòrdia i de voler integrar al màxim totes les persones que es converteixen, fins i tot, en el darrer moment com els treballadors de la paràbola que havien estat cridats en el darrer moment i que només van haver de suportar una hora del treball davant la recriminació dels qui havien treballat des de primera hora del matí. Crist és gran en misericòrdia i vol que tot els homes se salvin i arribin al coneixement de la Veritat.

Acabada l’Eucaristia els joves es desplaçaren al Centre social de Bolvir on tingué lloc un sopar frugal compartint el que portaven els mateixos joves. A continuació tingué lloc un diàleg obert amb l’Arquebisbe Joan-Enric on els joves compartiren espontàniament les seves preguntes i inquietuds. Aprofundiren les paraules del Papa Francesc en el seu missatge de la vetlla de pregària de la Jornada Mundial de la Joventut a Cracòvia el passat juliol i formularen al Sr. Arquebisbe preguntes sobre temes de fe que els interessaven: la transmissió de la fe; el ser testimoni cristià davant les incomprensions en els ambients universitaris i juvenils; l’avortament; etc.

A les 23:30h, amb un cant a la Mare de Déu, clogué aquesta trobada que sempre deixa un bon regust a tots els participants.

Compartir