Ofrena floral a la M. de Déu del Castell i festa Major a Cubells

Diumenge dia 21 d’agost l’Arquebisbe d’Urgell Mons. Joan-Enric Vives va presidir l’ofrena floral a la Mare de Déu del Castell i l’Eucaristia de festa major a l’església del Castell, parròquia de St. Pere de Cubells.

A la seva arribada a la Parròquia Mons. Vives fou rebut per l’Il·lm. Sr. Alcalde de Cubells, Sr. Josep Regué Montserrat i pel Rector de la Parròquia, Mn. Alfons Velásquez i el Diaca permanent que hi col·labora pastoralment, Mn. Antoni Baldomà.

A l’església de Sta. Maria del Castell de Cubells (s. XIII) tingué lloc l’ofrena floral a la Mare de Déu del Castell per part de les diverses entitats del poble que van voler amb els seus rams de flors mostrar la devoció i amor que professen envers la Mare de Déu sota l’advocació del Castell. El Sr. Alcalde donà la benvinguda al Sr. Arquebisbe i li agraí l’esforç de fer-se present al poble de Cubells enmig de l’estiu per presidir l’Eucaristia amb els devots i veïns del poble. També volgué agrair al Sr. Arquebisbe la generositat del Bisbat d’Urgell en cedir fa uns anys a l’Ajuntament una part de l’església que havia estat segregada i que es trobava en molt mal estat de conservació, i en la qual s’ha pogut fer una gran sala comuna per a tot tipus de trobades i esdeveniments.

A continuació tingué lloc l’Eucaristia presidida per l’Arquebisbe i concelebrada pel Rector Mn. Alfons Velásquez i on exercí el seu ministeri diaconal el diaca permanent que la serveix habitualment Mn. Antoni Baldomà i que fou solemnitzada per la coral de la Parròquia d’Albesa.

A la seva homilia Mons. Vives mostrà la seva satisfacció per poder celebrar aquell diumenge l’Eucaristia amb els fidels devots de la Mare de Déu del Castell i animà el poble a estimar sempre Maria, la Mare de Déu i la Mare de l’Església. Animà els fidels a buscar sempre el consol i l’aliment espiritual que Maria ens dóna ja que exerceix una maternitat espiritual sobre tots els batejats i mai no ens deixa sols i ens acompanya amb el seu escalf de Mare. En el moment de la creu Jesús pronuncià unes últimes paraules que són molt importants ja que són una de les set paraules de Jesús a la creu, com un testament espiritual del Senyor: “Mare, aquí tens el teu fill.” Després digué al deixeble: “Aquí tens la teva mare.” I d’aleshores ençà el deixeble l’acollí a casa seva”.  Mons. Vives exhortà a tots els fidels a acollir Maria a casa nostra, és a dir, en el nostre cor i vida real, i que habiti enmig de cadascú de nosaltres perquè Maria ens portarà sempre envers el seu Fill Jesús. Animà el poble de Cubells a acudir sempre a la intercessió de la Mare de Déu i a estimar-la molt, ja que Ella és la qui ens va portar l’Autor de la Vida. Convidà els fidels a fixar-se en la imatge de la Mare de Déu del Castell que presideix l’església i que és una talla gòtica d’alabastre on la Mare de Déu dóna el pit al seu Fill infant. Així també cada cristià s’ha d’atansar a la Verge Maria per nodrir-se del consol espiritual que Ella ens ofereix ja que necessitem alimentar-nos amb els dons de la gràcia que rebem en els sagraments, principalment a l’Eucaristia. Finalment, l’Arquebisbe subratllà com Maria ens mostra la maternitat i l’ideal de tot batejat: el viure per als altres lliurant-se per amor.

Al final de l’Eucaristia es resaren els goigs a llaor de la Mare de Déu del Castell i es cantà el Virolai. Posteriorment, tingué lloc un petit concert de música tradicional i un piscolabis on el Sr. Arquebisbe pogué saludar els veïns del poble.

Compartir