Concert de “La Santa Espina” a la Catedral d’Urgell

Diumenge dia 21 d’agost la Catedral de Sta. Maria de La Seu d’Urgell va acollir un esplèndid concert amb gran acollida de públic a càrrec de l’Orquestra Simfònica del Vallès i la Coral Polifònica de Vilafranca. Van interpretar “La Santa Espina” sota la direcció de Rubén Gimeno. El concert comptà amb l’assistència de l’Arquebisbe d’Urgell, de l’Alcalde de La Seu d’Urgell i el promotor del Concert Sr. Joan Planes, president de la Fundació Fluidra i de la Fundació Orquestra Simfònica del Vallès, que l’esponsoritzava amb motiu dels seus 75 anys.

Aquest concert comptà també amb importants solistes vocals en els tres rols principals: la mezzosoprano Laura Vila, el tenor David Alegret i el baríton Sebastià Peris i Marco. L’actor Sergi Mateu fou el narrador de l’obra.

‘La Santa Espina’ és una rondalla en tres actes i sis quadres, estrenada l’any 1907 amb gran èxit de públic i crítica, amb música original d’Enric Morera i lletra d’Àngel Guimerà. El divuitè dels vint números, corresponent a l’acte tercer, donà lloc a la famosa sardana amb el mateix nom, popularíssima, convertida en emblema del catalanisme polític. Aquesta obra, que se circumscriu dins del moviment anomenat Teatre Líric Català, essent una de les seves produccions més significatives, es va reestrenar el 2014 a Barcelona.

Compartir