Benedicció de les obres al Santuari de Refet i benvinguda a les Monges Jerònimes

Mons. Joan-Enric ha beneit -la tarda de diumenge 28 d’agost- les obres de restauració del monestir i l’hostatgeria al Santuari de Santa Maria de Refet, a prop de Seró, a Urgell. L’Eucaristia ha estat presidida per l’Arquebisbe d’Urgell i concelebrada per Mn. Josep Sauter, Rector de Seró i encarregat del Santuari; Mn. Mayoral, Mn. Ramón Balagué, Mn. Ballesté, Mn. Codina i pel diaca Mn. Caba.

Han assistit també la Tinent d’Alcalde d’Artesa de Segre, municipi al qual pertany el Santuari, la Sra. Àfrica Reig, la Priora i l’Ecònoma de la comunitat de Sant Benet a Montserrat, Gna. Coloma Boada i Gna. Natàlia Albana respectivament i nombrosos veins, religioses i persones consagrades, laics vinculats al Bisbat i amics; a més de les monges Jerònimes que han posat la llavor de vida monàstica des de fa uns mesos en el monestir i que han impulsat un projecte nou, obert a les dones joves que senten la crida de Déu. La Gna. M. Trinitat Cabrero, responsable de la comunitat i Pilar Abellán, postulant, han estat les que han dut endavant el projecte de restauració del petit convent i de l’hostatgeria, per permetre la continuïtat del projecte de pregària, treball i estudi de la Paraula de Déu.

Fa set anys que la comunitat benedictina masculina que hi havia, la Congregació de Ntra. Sra. d’Esperança va deixar el monestir, i la nova presència de vida consagrada ha estat molt ben rebuda a la contrada, on el Santuari i la Mare de Déu són molt estimats.

L’ Arquebisbe d’Urgell ha explicat la gènesi de l’arribada de les monges Jerònimes a la diòcesi i ha posat èmfasi en la tasca que des de la humilitat i la bona disposició han començat a fer, endreçant i millorant les instal·lacions del petit monestir, obrint-se a les comunitats humanes de la vora i acompanyant els que s’acosten al Santuari. Les monges fan tasques de restauració, d’artesania, treballs de manualitats que els ajuden al seu manteniment.

En la seva homilia, i glossant les lectures del diumenge XXII de durant l’any, ha parlat precisament de la humilitat que ens cal a tots quan som convidats, recordant que cal ser “modest en tot el que facis. Com més gran ets, més humil has de ser, i Déu et concedirà el seu favor.”

Al final de l’Eucaristia, la Gna. M. Trinitat va agrair el suport que han rebut de l’Arquebisbe i del Bisbat d’Urgell en la creació d’aquesta llavor de vida monàstica nova, i també el que ha rebut de les institucions locals i dels veïns dels pobles, així com de les comunitats de vida consagrada de la diòcesi. Després s’han beneït les obres a les instal·lacions del convent i de l’hostatgeria i ha tingut lloc un petit refrigeri.

Compartir