1ª Sessió de les Jornades de Teologia del Bisbat d’Urgell

Les Jornades de Teologia del Bisbat d’Urgell s’han iniciat a les 10:30 del matí del dimarts 30 d’agost a la Sala d’Actes de Sant Domènec de La Seu d’Urgell, amb l’assistència d’unes 150 persones. Organitzades per la Delegació d’Ensenyament del Bisbat d’Urgell i obertes a tot el públic. Enguany es tracta la temàtica “L’ètica cristiana. Una proposa plena de sentit”, i es vol aprofundir en l’essència de l’ètica cristiana, en la seva fonamentació, i en les seves múltiples expressions en la vida quotidiana.

Uns 150 assistents professors i mestres de religió, catequistes, sacerdots i laics amb compromisos en tasques eclesials están participant en aquesta convocatòria.  Les Jornades se celebraran els dies 30 i 31 d’agost presidides per l’Arquebisbe d’Urgell i Copríncep d’Andorra, Mons. Joan-Enric Vives, que ha obert la trobada amb la salutació inicial als assistents. A l’acte inaugural han estat presents el Vicari de Pastoral, Mn. Antoni Elvira, i el Secretari General Mn. David Codina, així com nombrosos sacerdots de la diòcesi. Els dos ponents són la Dra. Margarita Mauri, professora titular d’Ètica a la Universitat de Barcelona i el Dr. Francesc Torralba, coordinador responsable de la Càtedra de Pensament Cristià del Bisbat d’Urgell.

La Dra. Mauri ha iniciat les seves ponències exposant què és l’ètica de manera molt didàctica, acompanyada d’un material visual que feia molt atractiu el seguiment de la ponència, per anar aprofundint en un repàs dels diferents corrents ètics contemporànis.

Demà dimecres, la Jornada fixarà l’atenció en l’ètica cristiana, i aquesta àrea serà desenvolupada pel Dr. Torralba, que farà una especial referència a la virtut de la misericòrdia amb motiu de l’any del Jubileu convocat pel Papa Francesc.

Enguany, en el concert de les ètiques contemporànies, les Jornades han volgut reflexionar sobre la versemblança de l’ètica cristiana i la seva vigència en el món actual, des de la constatació que hi ha molts problemes globals que requereixen d’una resposta sòlida que tingui com a eix central el respecte a la dignitat de la persona humana i la necessitat de l’excel·lència virtuosa.


{youtube}_7YlTW_Jy-M{/youtube}

Compartir