Inauguració de la restauració del campanar de Montgai

La tarda del dia 1 de setembre l’Arquebisbe d’Urgell Mons. Joan-Enric Vives es va fer present a la Parròquia de la Mare de Déu Assumpta de Montgai (Noguera) per participar en els actes d’inauguració de la restauració del campanar del temple parroquial. Acompanyaren l’Arquebisbe el Vicari General Mn. Josep M. Mauri i la Delegada de Patrimoni Sra. Clara Arbués.

L’acte comptà amb la presència del President de la Generalitat de Catalunya, M. Hble. Sr. Carles Puigdemont; la Consellera d’Administracions Públiques i Habitatge, Hble. Sra. Meritxell Borràs; l’Alcalde de Montgai, Il·lm. Sr. Jaume Gilabert; el President de la Diputació de Lleida, Excm. Sr. Joan Reñé i molts d’altres Alcaldes de la comarca.

A la seva arribada a la Parròquia l’Arquebisbe fou rebut per l’Alcalde de Montgai i pel Rector de la Parròquia Mn. Ramon Solé Janer així com per molts fidels del poble que esperaven l’arribada de l’Arquebisbe i del President de la Generalitat. Al saló de plens de l’Ajuntament tingueren lloc unes breus paraules de benvinguda per part de l’Alcalde de Montgai que agraí la presència al municipi de l’Arquebisbe i del President. A continuació hi hagué un recorregut a peu pel poble on les Autoritats pogueren visitar les obres de remodelació del Parc de la Salut i del Passeig del Riu.

A continuació, davant la plaça de l’església de la Mare de Déu Assumpta, tingué lloc una explicació de les obres de restauració del campanar de l’església que han estat finançades per la Generalitat de Catalunya, l’Institut d’Estudis Ilerdencs, la Diputació de Lleida, l’Ajuntament de Montgai i el Bisbat d’Urgell. Als murs del Campanar s’hi descobrí una placa en agraïment amb motiu de la restauració i de la commemoració dels 100 anys de la façana del temple, així com per la visita de l’Arquebisbe d’Urgell i del President de la Generalitat.

Compartir