Les parròquies del Pallars Sobirà celebren el Jubileu de la Misericòrdia

Un grup de cinquanta fidels de les diferents parròquies del Pallars Sobirà, van anar a celebrar el Jubileu de la Misericòrdia a la Basílica de la Verge de Valldeflors de Tremp el dissabte 8 d’octubre, acompanyats pels seus rectors Mn Joan Dies, Mn Andreu Rodríguez, Mn Henry Vargas i Mn Joan Pau Esteban.  

Des de bon matí els diversos grups de fidels van muntar a l’autobús en els diferents punts de parada:  Ribera, Esterri d’Àneu, Sort i Gerri. Amb tots els pelegrins a bord, i després de la salutació i presentació de la peregrinació, es va fer una pregària del Sant Rosari durant el viatge. A la plaça de la Basílica de Valldeflors, a l’arribada, els esperava el rector Mn Joan Antoni Mateu i els va explicar breument que significava passar per la Porta Santa, i tot seguit es va fer l’entrada, mentre tots cantaven el Credo i recordaven el seu baptisme amb l’aigua beneïda. 

Una vegada  dins van començar un senzill però emotiu acte de reconciliació amb cants,  textos de la Sagrada Escriptura i participació en el sagrament de la Penitència. 

Tot seguit van començar la celebració de l‘Eucaristia iniciada per Mn Joan Pau qui en la seva homilia, seguint l’evangeli del lavatori dels peus, va exhortar als fidels a reconèixer que l’obra de misericòrdia més gran que Déu ha fet per nosaltres és el Perdó, tret essencial de l’Amor de Déu: «si volem descobrir el seu rostre de Pare misericordiós no l’hem de buscar molt amunt, sinó agenollat rentant-nos els peus en la persona del seu Fill, perquè també nosaltres a través del perdó rentem les nostres ferides, reconeixent que és Déu qui fa possible perdonar-nos amb autenticitat com a primera obra de misericòrdia que obre les portes del cor per a la pràctica del bé». 

Acabada l’Eucaristia es va fer el besamans a la Mare de Déu de Valldeflors i es va fer una fotografia de grup davant l’altar major i la porta jubilar. 

La trobada de peregrinació va continuar amb un dinar de germanor que va fer possible estrènyer els vincles de fe i amistat. Finalment van tenir una visita a la casa de Sant Josep Manyanet, guiada  pels sacerdots Fills de la Sagrada Família. Durant el viatge de tornada a casa van compartir les impressions i experiències, totes força positives, sobre aquesta primera trobada interparroquial amb motiu de l’any Jubilar que ha estat preparada durant un parell de mesos, tot explicant el sentit d’aquesta peregrinació jubilar i convidant a aquesta trobada interparroquial de l’arxiprestat.

Compartir