Festa de la Mare de Déu del Pilar al Mig Segre

La festa de la Mare de Déu del Pilar es va celebrar a l’Arxiprestat d’Urgell Mitjà amb dos aplecs que van ser força participats malgrat la pluja que va acompanyar la jornada.

A Ponts es va celebrar la missa en honor a la Verge del Pilar amb la participació de membres de la Guardia Civil de la caserna de la ciutat i també alguns dels treballadors de Correus de Ponts, dos institucions que la tenen com a patrona, i fidels del poble, incloses un grup de dones que celebraven la seva onomàstica.

Al Santuari i Monestir de Refet un bon grupet de fidels va participar de l’Aplec de la Mare de Déu del Pilar que té lloc al Santuari. L’Eucaristia fou presidida per Mn. Josep Sauter, capellà del Santuari, amb l’assistència de la petita comunitat de les monges jerònimes; i va ser solemnitzada pels cants de la Coral pontsicana “L’Amistat”. En acabar la missa els assistents van ser obsequiats amb coca i xocolata.

A l’ermita de Santa Perpètua de Vilanova de l’Aguda també se celebrà l’Aplec del Pilar, i un bon grupet de famílies vilanovines van participar en la Missa d’Acció de Gràcies a la Marededéu. Fou presidida per Mn. Jaume Mayoral, amb la presència de les majorales i priors de la parròquia, i es va fer present l’Alcaldessa i Diputada Il·lma. Sra. Montserrat Fornells i un grup de fidels. Mn. Mayoral va parlar en la homilia de viure els aplecs com un element aglutinador i generador d’identitat, recordant que els aplecs són una eina pastoral i evangelitzadora que pot ajudar a acompanyar i potenciar la fe. Durant la missa es va fer un record pels difunts del darrer any i també per les víctimes de l’huracà Matthew. L’ofici religiós acabà, com és costum, amb el cant dels goigs de la titular de l’ermita del segle XVIII, Santa Perpètua.

Compartir