39a Nit Literària Andorrana

Dijous dia 10 de novembre l’Arquebisbe d’Urgell i Copríncep d’Andorra, Mons. Joan-Enric Vives, va participar a la 39a edició de la Nit Literària Andorrana organitzada pel Cercle de les Arts i de les Lletres del Principat d’Andorra sota el patrocini del Govern d’Andorra i del Consell General i amb la col·laboració del  Comú de Canillo, que va tenir lloc al Palau de Gel d’aquesta Parròquia.

El Copríncep episcopal estigué acompanyat pel Cap de Govern del Principat d’Andorra, M.I. Sr. Antoni Martí; el Síndic General del Principat d’Andorra, M.I. Sr. Vicenç Mateu; el President del Cercle de les Arts i de les Lletres, Sr. Josep Burgués; i d’altres Autoritats del Principat.

La cerimònia de lliurament dels premis va comptar amb un sentit homenatge al Col·legi Sant Ermengol pels seus 50 anys de vida i, en especial, als Bisbes Coprínceps que l’han promogut i impulsat al llarg d’aquets 50 anys: Mons. Ramon Iglesias Navarri, que l’ 1 de maig de 1965 fundava el Col·legi; Mons. Ramon Malla, Administrador Apostòlic de la Diòcesi d’Urgell; Mons. Joan Martí Alanis i Mons. Joan-Enric Vives Sicília. També es volgué tenir un record agraït pels Pares Salesians que durant 50 anys han tingut confiada la gestió i direcció del Col·legi fins l’arribada de l’Institut de Germanes de la Sagrada Família d’Urgell.

Mons. Joan-Enric Vives, com a President del Patronat del Col·legi, en les seves paraules d’agraïment en rebre una placa commemorativa d’agraïment, va voler destacar la gran família humana que forma el Col·legi Sant Ermengol: alumnes, pares, professors, treballadors, Patronat… i va expressar el seu desig que el Col·legi continuï col·laborant a la formació dels nens, adolescents i joves andorrans en l’humanisme cristià integral i en els valors del País Andorrà ajudant a les famílies que són les principals protagonistes de l’educació dels seus fills. El Copríncep volgué agrair la tasca duta a terme pels Pares Salesians al llarg dels 50 anys de vida del Col·legi assumint-ne la direcció i gestió i volgué reconèixer la generositat de l’Institut de Germanes de la Sagrada Família d’Urgell que n’han agafat el relleu i que n’assegura la continuïtat en l’esperit cristià i d’excel·lència que sempre ha caracteritzat el Col·legi Sant Ermengol.

La 39a edició de la Nit Literària va repartir ahir set de les nou dotacions íntegres- més un accèssit- dels diversos premis als que optaven els participants. Entre els premis més importants a cal destacar el Fiter i Rossell –dotat pel Ministeri de Cultura–, que aquest any ha recaigut en Josep Maria Ràfols Cabrisses, natural de Sant Just Desvern (Barcelona) per la seva obra El xiscle de la sirena

Compartir