400 anys del naixement de l’Orde de St. Josep de Calassanç i Any Jubilar Calassanci

El Papa Francesc acaba de concedir un Any Jubilar Calassanci, a petició de l’Orde de St. Josep de Calassanç (Peralta de la sal 1557- Roma 1648), i que fou prevere del Bisbat d’Urgell. Al llarg d’aquest any, en cadascun dels 36 països on es desenvolupa la missió educativa escolàpia, es realitzaran actes commemoratius dels 400 anys del naixement de l’Orde i dels 250 anys de la canonització de St. Josep de Calassanç.

Al llarg d’aquest Any Jubilar tindran lloc moltes activitats arreu del món que tenen com a data oficial d’inici el proper 27 de novembre, amb la celebració a Roma d’una Eucaristia presidida pel cardenal brasiler João Braz de Aviz, Prefecte de la Congregació per a la Vida Consagrada i responsable dels Ordes religiosos, i es clourà un any després, potser amb la presència del papa Francesc a l’església romana de sant Pantaleó, seu central de l’Escola Pia mundial. Entre els actes destaca un Congrés Internacional d’Educació Escolàpia, que tindrà lloc el mes d’abril de 2017 a Xile.

A Catalunya s’ha preparat una agenda d’activitats que tindrà com a acte central el proper 25 de març de 2017, una celebració a la Diòcesi d’Urgell, a la ciutat de La Seu d’Urgell, presidida per l’Arquebisbe Joan-Enric Vives.

St. Josep de Calassanç va ser prevere d’Urgell i mestre de cerimònies de la S.E. Catedral Basílica de Santa Maria d’Urgell, Arxiprest de Tremp i col·laborador estret del bisbe Capella per fer efectiva la Reforma del Concili de Trento a la Diòcesi. Posteriorment a Roma, coneixent la misèria dels infants del carrer, fundà la primera Escola pública, que volgué que fos “Escola Pia”, amb pietat i lletres, el seu lema estimat.

Compartir