25è aniversari de l’Orgue de l’Església de Sant Esteve d’Andorra la Vella

L’Arxiprestat d’Andorra i l’Associació d’Amics dels orgues, juntament amb el Comú d’Andorra la Vella i amb la col·laboració del Bisbat d’Urgell, del Govern d’Andorra, de la Fundació Crèdit Andorrà i l’Ambaixada d’Espanya van organitzar el dimecres 28 de desembre un concert nadalenc, amb el qual es va commemorar el 25è aniversari de l’orgue de l’església arxiprestal de Sant Esteve.
Ignacio Ribas Taléns, organista titular del temple, fou l’encarregat d’oferir una selecció d’obres del repertori internacional per a gran orgue, amb la interpretació d’alguna de les obres compostes per ell mateix durant els anys que ha estat com a responsable d’aquest instrument.
El programa oferí tres grans obres del repertori organístic del barroc i l’actualitat. Una de les obres més importants de Johann Sebastian Bach composta per a orgue sonà en contrast a dues obres del s. XXI, una del mateix organista titular de l’orgue de Sant Esteve i l’altra del reconegut compositor letó Pēteris Vasks. L’esdeveniment comptà amb la presència i els parlaments de Mons. Joan-Enric Vives, Arquebisbe i Copríncep d’Andorra; l’Hble. Sra. Conxita Marsol, Cònsol Major d’Andorra la Vella i Mossèn Ramon Sàrries, Arxiprest de les Valls i Rector de l’església arxiprestal de Sant Esteve.
Mons. Vives va posar en relleu que l’orgue de Sant Esteve és història viva dels últims vint-i-cinc anys, els mateixos que va aprofitar per recordar, han fet enguany els Petits Cantors d’Andorra, dues proves que Andorra avança en el camí de la música.
Durant el concert es feu col·lecta a benefici de Càritas Andorrana, com ha estat habitual en altres concerts de Nadal.

Compartir