Visita a les RR. “Filles de Crist Rei”, fundades per l’agramuntí Mn. Josep Gras

L’Arquebisbe d’Urgell Mons. Vives, acompanyat per Mn. Emili Villegas que actualment cursa estudis de Litúrgia a Roma, va visitar el dia 28 de gener la Casa general de les Religioses “Filles de Crist Rei” a Roma, per conèixer millor l’any commemoratiu del centenari de la mort del Venerable Mn. Josep Gras i Granollers, que començarà el 7 de juliol de 2017 i s’estendrà fins al 7 de juliol de 2018. Es va reunir amb la Superiora general M. Rita María Zurita Fernández F.C.R. i les seves 3 Conselleres, i les germanes de la Comunitat romana, i va celebrar l’Eucaristia dominical.

Mn. Josep Gras i Granollers va néixer a Agramunt el 22 de gener de 1834 i va morir a Granada, el 7 de juliol de 1918. Ordenat de prevere a Barcelona amb la vocació missionera, va residir a Madrid i Écija, i instal·lat a Andalusia, fou Canonge del Sacromonte de Granada i es preocupà per la situació de la dona i l’educació dels infants, fundant el 1876 la Congregació de les Filles de Crist Rei per respondre al clima educatiu hostil a la fe cristiana i obertament laïcista. Publicà molts opuscles i articles com a bon publicista en diverses revistes i periòdics espanyols i estrangers. El 26 de març de 1994 el Papa sant Joan Pau II el va declarar “venerable” en les seves virtuts, dins el seu procés obert de beatificació i canonització.

L’actual Congregació compta amb 378 religioses i 51 comunitats, i està establerta a diversos països d’Europa, Amèrica i Àfrica on desenvolupa acció educativa, amb nombroses escoles, i pastoral evangelitzadora àmplia, amb l’anhel apostòlic de l’extensió del Regnat de Crist.

Compartir