Comença la Quaresma

El Dimecres de Cendra, dia 1 de març, s’inicià amb solemnitat la Santa Quaresma amb el gest litúrgic de la imposició de la cendra com a signe de penediment i de conversió.
La celebració que es va dur a terme a totes les parròquies de la diòcesi, va aplegar molts fidels. A la Catedral de Sta. Maria de La Seu d’Urgell, l’Arquebisbe Joan-Enric va presidir la celebració eucarística amb la presència del M.I. Capítol i d’altres sacerdots de la ciutat de La Seu d’Urgell.
A la seva homilia, Mons. Vives glossà el missatge de Quaresma del Papa Francesc «La Paraula és un do. L’altre és un do«. L’ Arquebisbe exhortà els fidels a viure amb intensitat el temps quaresmal camí de renovació cap a la Pasqua, meditant la Paraula de Déu, llegint-la amb assiduïtat, abandonant altres coses que ens distreuen de la nostra relació personal amb Déu; i ajudant els pobres, vivint l’almoina, l’oració i el dejuni com destaca l’Evangeli.
Després de l’homilia foren beneïdes les cendres que el Degà del Capítol Mn. Xavier Parés imposà a l’Arquebisbe i després el Bisbe a tots els fidels.

 
{youtube}2HiXuIX5Dio{/youtube}

Compartir