Reunió de les Comissions de Litúrgia i de Música de la C.E.Tarraconense

El dia 7 de març, a la seu de la Conferència Episcopal Tarraconense de Barcelona, va tenir lloc la reunió ordinària de les Comissions de Litúrgia, al matí, i de Música a la tarda, presidides per l’arquebisbe d’Urgell Mons. Joan-Enric Vives, i pel Director Mn. Joan Baburés, delegat de Girona.

Els Delegats de Litúrgia van tractar: l’acollida pastoral a la recent decisió de la Congregació per al Culte Diví i la disciplina dels Sagraments del canvi en les paraules de la consagració del vi en les traduccions en català, i el moment de la seva efectiva obligatorietat. També van revisar tot el que és propi de les Diòcesis amb seu a Catalunya i que s’haurà d’incloure en el Missal en llengua castellana, segurament a través d’una separata, i també van rebre diverses informacions de l’arquebisbe president després de la seva Visita a la Congregació.

Els Delegats de Música van tractar sobre la Música en la Litúrgia de les Hores recentment editada en 4 volums; el tractament musical del canvi en el text de la consagració del calze; i van rebre exhaustiva informació d’una delegada participant sobre el recent Congrés internacional de Música Sacra celebrat a Roma els dies 2-4 de març, sobre “Música i Església: culte i cultura 50 anys després del document ‘Musicam sacram’”.

Compartir