Inauguració de les obres de l’església d’El Tarròs

El dissabte dia 1 d’abril el Vicari General de la Diòcesi d’Urgell, Mn. Josep M. Mauri, va visitar la parròquia de Sta. Cecília d’El Tarròs. Al matí, acompanyat del Sr. Rector de la Parròquia, Mn. Carles Albert Ospina, de l’Il·lm. Sr. Alcalde de Tornabous, Sr. Amadeu Ros; de la Vicepresidenta de la Diputació de Lleida, Sra. Rosa Pujol i del President del Consell Comarcal de l’Urgell, Sr. Salvador Bonjoch, Mn. Mauri visità el Centre d’interpretació del President Lluís Companys d’El Tarròs, el seu lloc de naixença, un edifici destinat a una exposició permanent de la figura del qui fou president de la Generalitat de Catalunya, Lluís Companys.

A la tarda tingué lloc la inauguració de les obres d’arranjament del campanar i les façanes exteriors de l’església de Sta. Cecília d’El Tarròs amb una eucaristia presidida pel Vicari General i el Rector de la Parròquia. A la seva homilia Mn. Mauri glossà les lectures proclamades en el Diumenge Vè. de Quaresma subratllant el valor que té la resurrecció per als cristians i com Jesucrist és el vertader Déu i vertader home, que acompanya els seus amics i plora la mort de Llàtzer, però que també té la capacitat de donar la Vida eterna, ressuscitant-lo d’entre els morts. Mn. Mauri felicità les Institucions i els feligresos de la parròquia perquè gràcies a la bona entesa i a la generositat de tots s’ha pogut dur a terme aquesta restauració i animà a valorar sempre el Patrimoni artístic-religiós com un element clau de la fe cristiana i la història del nostre poble.

Al final de la Missa el representant del Consell pastoral de la parròquia, Sr. Ramon Grañó, va agrair la col·laboració de les institucions que ha permès executar les obres que han consistit en l’arrenjament dels murs de pedra, el sanejament de les façanes exteriors de l’església i la realització d’un repàs a la teulada. Les obres han tingut un cost de 33.000 euros i s’han pogut dur a terme gràcies a la col·laboració econòmica de la Diputació de Lleida, de l’Ajuntament de Tornabous, del Bisbat d’Urgell i de les aportacions dels feligresos de la Parròquia. En finalitzar l’Eucaristia va tenir lloc un petit concert a càrrec del grup “Ondara Gospel”.

Compartir