Urgell assisteix a l’Assemblea de Càritas Catalunya

L’Assemblea General Ordinària de Càritas Catalunya es va dur a terme el dimecres 5 d’abril a Barcelona, presidida per Mons. Joan Josep Omella, Arquebisbe de Barcelona i Bisbe Delegat de Càritas a la Conferència Episcopal Tarraconense. Del Bisbat d’Urgell hi han participat el Director, Sr. Josep Casanova i el Delegat Episcopal, Mn. Jaume Mayoral.
Després de la pregària inicial –a càrrec de mossèn Josep M. Oca, Delegat Episcopal de Pastoral Social del Bisbat de Terrassa – l’Arquebisbe Omella donà la benvinguda als presents, representants de les deu Càritas Diocesanes amb seu a Catalunya.
Francesc Roig, president de Càritas Catalunya, va informar sobre les novetats en l’estructura organitzativa de la institució, les relacions institucionals efectuades des de la darrera Assemblea, el relleu en la presidència de la Confederació Càritas Espanyola i altres gestions efectuades amb altres agents socials. Josep Civit, secretari general de Càritas Catalunya, va presentar l’estat de comptes 2016 i el pressupost 2017, que van ser aprovats per unanimitat.
Posteriorment, els coordinadors i coordinadores de les diferents Comissions de Treball (Migració, Comunicació, Acollida, acompanyament i necessitats bàsiques, Sociolaboral, Economia Social, i Formació i Voluntariat, van explicar breument els treballs efectuats per aquests grups de treball. Entre altres temes destacats, cal esmentar la Jornada de Formació i Voluntariat, que tindrà lloc el 27 d’octubre al Seminari Major de Barcelona, el 5è Sopar solidari de la Confraria del Cava, el 17 de novembre, i la 4a Trobada de Càritas Catalunya, que se celebrarà el 14 d’abril de 2018 als Camps Elisis de Lleida.
La propera reunió de l’Assemblea de Càritas Catalunya tindrà lloc el 21 de juny, a Barcelona.

Compartir