Ajuda solidària a la Diòcesi de Mocoa-Sibundoy per part del Bisbat d’Urgell

El Bisbat d’Urgell ha enviat 5.000 euros en solidaritat amb la Diòcesi de Mocoa – Sibundoy (Colòmbia), directament a través del seu Bisbe, que ho és des de desembre de 2015, Mons. Luis Albeiro Maldonado Monsalve per ajudar els damnificats pel terrible esllavissament de terres.

La tragèdia de Mocoa és el desastre natural ocorregut al municipi colombià de Mocoa, capital del departament del Putumayo (Colòmbia), durant la nit del 31 de març i la matinada de l’1 d’abril de 2017. Fortes pluges van provocar els desbordaments dels rius Mocoa, Mulat i Sancoyaco, generant esllavissades i fluxos de fang en diversos sectors de la capçalera municipal que van causar la destrucció d’habitatges, ponts i van arrossegar vehicles al seu pas. Van ser arrasats 17 barris de la ciutat, dels quals cinc barris van quedar destruïts totalment. Es van reportar almenys 312 persones mortes i més de 400 ferides, amb un nombre oficial de 300 desapareguts.

El bisbe de Mocoa, Mons. Maldonado, ha agraït vivament aquesta mostra de solidaritat eclesial i es manté en contacte amb el Vicari general d’Urgell per avaluar els danys i les restauracions a fer.

Compartir