Dijous Sant a la Catedral i a les Parròquies

Dijous dia 13 d’abril va iniciar-se el Tridu Pasqual a totes les esglésies i comunitats religioses de la Diòcesi d’Urgell, amb la solemne celebració de l’Eucaristia del Dijous Sant o de la Cena del Senyor. A la Catedral de Sta. Maria de La Seu d’Urgell va presidir la celebració vespertina l’Arquebisbe Joan Enric Vives, concelebrada pels Canonges i els sacerdots de la Ciutat, i hi van participar els seminaristes

En la seva homilia l’Arquebisbe volgué posar de manifest els misteris que se celebren en aquest Dia Sant com són la Institució de l’Eucaristia per part del Senyor Jesús tot celebrant l’Últim Sopar amb els deixebles; el manament de la caritat i l’amor fratern, que ens porta a servir els altres tot rentant-los els peus i la institució del sacerdoci ministerial per voluntat del Senyor, que vol que, a través dels sacerdots, es faci present el seu Amor per tots els homes.

Mons. Vives animà els fidels a viure amb intensitat aquest Tridu Pasqual i a tenir-hi especialment els pobres, els malalts, els empresonats, els refugiats i tots els qui pateixen ja que Ell vol quedar-se entre nosaltres amagat sota les espècies del Pa i del Vi eucarístic com a font de Vida per a tots els qui el cerquen. I recordà com en aquell Dia Sant calia reviure i meditar els evangèlics catecumenals del Cicle A que havien acompanyat el Poble de Déu durant la Quaresma: la trobada de Jesús i la samaritana; el cec de naixement; la resurrecciód de Llàtzer.
L’Arquebisbe rentà els peus a un grup dels seminaristes de la Diòcesi. La celebració es va cloure amb la Processó fins al Monument i l’adoració devota del Santíssim Sagrament.
A la nit, recordant la pregària a l’hort de les Oliveres, molts fidels es van aplegar en moltes Vetlles d’oració i adoració al Senyor.

Compartir