9ª Trobada d’Animadors de Litúrgia a La Seu d’Urgell

Dissabte dia 29 d’abril a la Casa del Bisbat de La Seu d’Urgell va tenir lloc la 9ª Trobada d’animadors de Litúrgia organitzada per la Delegació de Pastoral Sacramental i Litúrgia del Bisbat d’Urgell i que fou presidida per l’Arquebisbe Joan-Enric. Una quarentena de participants es van congregar per aprofundir en la “Litúrgia de les Hores” i en el seu valor en l’Església, com la pregària oficial que l’Església ens ofereix, una pregària no exclusivament reservada als monjos o preveres, sinó que és per a tot el Poble de Déu.

Primer el Delegat diocesà de Litúrgia Mn. Xavier Parés va presentar la Litúrgia de les Hores com a pregària oficial de l’Església i presentà la Conferència amb diàleg que oferiria l’Arquebisbe Joan Enric Vives. Aquest va presentar una ponència sobre “Les qüestions més essencials de la Litúrgia de les Hores”,  iniciant la seva exposició per un recorregut històric sobre com l’any 1976 es presentava la Litúrgia de les Hores en llengua catalana, segons la reforma conciliar del Concili Vaticà II, per acabar amb la darrera edició (la 4ª) que va ser presentada a finals de l’any 2016.  

A partir de la Sacrosantum Concilium (SC), la Constitució conciliar sobre la Sagrada Litúrgia, es posa de manifest com la Litúrgia de les Hores pertany i és la pregària de tot el Poble de Déu, com recorda el Catecisme de l’Església Catòlica en els n. 1174-1178. Mons. Vives posà de manifest la importància de pregar amb els salms, tal i com es fa en la Litúrgia de les Hores, ja que és el llibre de la Bíblia més estimat i citat en el Nou Testament, i el mateix Jesucrist pregava amb els salms. L’Arquebisbe recordà la invitació del Catecisme i de la SC a “adquirir una formació bíblica i litúrgica més rica, sobretot principalment sobre els salms”. Finalment, Mons. Vives, presentà als participants la distribució actual de la Litúrgia de les Hores, Laudes i Vespres, Ofici de Lectura, Hora d’entre dia i Completes, i el significat d’aquesta distribució, ja que tot el dia resta santificat mitjançant la pregària de la Litúrgia de les Hores.

Aquesta fou la primera de les dues Trobades de formació que tindran lloc a la Diòcesi per a aprofundir en aquest tema. La propera tindrà lloc al Santuari del Sant Crist de Balaguer el dissabte dia 6 de maig.

Compartir