Conferència sobre relacions entre catòlics i musulmans

El dia 9 de maig va tenir lloc a la Facultat de Filosofia de Catalunya a Barcelona, una conferència del P. Vincent Feroldi, sobre «Catòlics i musulmans el 2017. ¿Desafiaments, rebuig o confiança?». Hi van assistir l’Arquebisbe d’Urgell i el Bisbe de Solsona, i eren a la taula presidencial el Degà i el Vicedegà de la Facultat de Filosofia de la Universitat Ramon Llull. Havia estat invitat pel professor Jordi Giró.

El P. Feroldi és un sacerdot de l’arxidiòcesi de Lió (França) que actualment és Director del Servei Nacional de relacions amb els musulmans, de la Conferència de Bisbes de França. Abans havia estat capellà de presó i d’hospital, i amb una àmplia presència al Marroc. Ha acompanyat el papa Francesc en el seu darrer viatge a El Caire.

Va presentar els canvis del nostre món, amb una ultramodernitat, i amb nous paradigmes com la ciutadania i la diversitat cultural. Va presentar la irrupció del terrorisme jihadista, amb el Daesh des de 2014, la fragilitat de les nostres actuals societats  i la instrumentalització del fet religiós, amb la irrupció del dubte i les noves marques identitàries. També va dedicar espai a la situació dels cristians d’Orient i els moviments migratoris. I plantejà quin camí prendre: ¿desconfiança, rebuig o confiança? Va concloure amb 4 invitacions: que la humanitat es faci conversació amb el món; que els homes i dones religiosos es facin humilitat; que els líders d’opinió es facin portadors de sentit i de vida; i finalment que cadascú esdevingui actor en ordre a fer emergir els nous paradigmes.

Compartir