Confirmacions i Festa de la M. Déu de Fàtima a El Pas de la Casa (Andorra)

El vespre del dissabte dia 13 de maig, Festa de la Mare de Déu de Fàtima, l’Arquebisbe i Copríncep Mons. Joan-Enric Vives va presidir l’Eucaristia dominical a l’església de St. Pere d’El Pas de la Casa -Parròquia d’Encamp (Principat d’Andorra)- i va administrar-hi el sagrament de la Confirmació a tres joves de la Parròquia. Estava acompanyat pel Vicari episcopal i Rector d’Encamp, Mn. Antoni Elvira; pel el P. Albano Teixeira Fraga, sacerdot portuguès, encarregat de l’atenció a la comunitat portuguesa del Principat d’Andorra i Mn. David Codina.

A la seva arribada a la Parròquia el Copríncep fou rebut i complimentat pels Cònsols Major i Menor de la Parròquia Hbles. Srs. Jordi Torres i Esther París, amb qui el Copríncep pogué mantenir un diàleg sobre el moment de la Parròquia i especialment de la zona d’El Pas.

L’Eucaristia quasi tota en llengua portuguesa va ser acompanyada pels cants d’una jove coral portuguesa d’El Pas de la Casa que van voler fer-se present a la celebració eucarística per lloar la Mare de Déu de Fàtima en aquell dia 13 de maig, centenari de les Aparicions a Cova de Iria..

A la seva homilia l’Arquebisbe Joan-Enric destacà com per a ell significava una gran alegria presidir aquella celebració Eucarística i com tots els portuguesos d’arreu del món s’unien en aquell dia al Sant Pare Francesc que havia viatjat a Fàtima en escaure’s els 100 anys de la primera aparició de la Mare de Déu. El Papa Francesc aquell matí havia canonitzat i declarat sants 2 dels petits pastorets, Francisco Marto i Jacinta Marto, a qui l’Arquebisbe exhortà a encomanar-se ja que des d’ara eren uns intercessors en el cel. Mons. Vives recordà les paraules que la Mare de Déu a Fàtima havia dit als 3 infants: “Déu meu, jo crec, jo adoro, jo espero, i jo us estimo” i exhortà els fidels a saber-les repetir amb assiduïtat com una petita lletania al llarg del dia. Adreçant-se als joves confirmands l’Arquebisbe els exhortà a estimar sempre la Mare de Déu, sota l’advocació de Fàtima, i que fos sempre un referent en la seva vida de cristians. A Jesús per Maria. El copríncep episcopal finalment agraí tot el treball que la comunitat portuguesa porta a terme al Principat d’Andorra i els exhortà a saber oferir a les generacions joves i als infants no només béns materials, sinó sobretot la unió, amor, reconciliació i pau entre les famílies, i, per damunt de tot, el gran do de la fe catòlica.

Al final de la Missa els joves confirmats reberen un Nou Testament i un petit colom fet de fusta d’olivera de Betlem, la terra on nasqué Jesús.

A continuació tingué lloc la tradicional Processó pels carrers d’El Pas de La Casa, mentre la comunitat resava el Sant Rosari a llaor de la Mare de Déu de Fàtima i es cantaven els tradicionals cants portuguesos plens de fe i pietat. Al final tots van resar davant la sagrada imatge l’oració del centenari.


{youtube}7UIEwBwwRDc{/youtube}

Compartir