Nota informativa del Bisbat d’Urgell sobre l’església de Sant Romà de Perles

Sobre l’església de Sant Romà de Perles que es troba en molt mal estat, el Bisbat d’Urgell informa que: 

S’ha mirat d’atendre, en la mesura del possible el que s’hi podia fer. El Bisbat té més de 1000 esglésies i la majoria romàniques, i són moltes les peticions a atendre. Es dóna prioritat als temples oberts habitualment al culte, i també el major valor patrimonial de l’edifici i dels béns mobles que conté. 

Les intervencions que requereixen les patologies estructurals més habituals (cobertes i humitats), es porten a terme d’acord amb els feligresos de la Parròquia, els Ajuntaments i altres Administracions com són els Consells comarcals, el Departament de Cultura de la Generalitat, les Diputacions i altres entitats culturals. 

En el cas de Sant Romà de Perles, ja es té una memòria valorada redactada des de l’Ajuntament i la delegació de Patrimoni del Bisbat va realitzar-hi una visita el 2016 juntament amb el tècnic municipal. El Bisbat farà una aportació i l’Ajuntament mirarà de completar el finançament de l’actuació. Cal saber que el Bisbat no pot sol·licitar directament els ajuts per a intervencions en edificis històrics a l’Institut d’Estudis Ilerdencs de la Diputació de Lleida, ja que per normativa només es permet que siguin sol·licitats pels respectius Ajuntaments.

La Seu d’Urgell, 15 de maig de 2017

Compartir