Visita de la Fundació “Ajuda a l’Església necessitada”

El dia 17 de maig l’Arquebisbe i Copríncep va rebre la visita de la Sra. Ariadna Blanco, representant a Barcelona i Catalunya de la Fundació “Ajuda a l’Església necessitada”, que li va lliurar l’Informe 2016 sobre Llibertat religiosa al món, amb unes Conclusions finals. Com a institució evangelitzadora i d’ajuda, es proposen ser veu dels que són perseguits per raó de les seves idees o creences, ajudar-los –especialment als cristians-, i pregar per tots ells, sempre en connexió amb les Esglésies locals.

El P. Werenfried van Straaten (1913-2003), canonge premonstratenc holandès, fundà  “Ajuda a l’Església necessitada” el 1947, amb un objectiu principal: “estar on Déu plora”, després de la II Guerra mundial, ajudant, anunciant Jesucrist i portant reconciliació. I posteriorment s’ha anat estenent a tot el món i ajudant en tots els conflictes i persecucions o discriminacions.

El Papa Joan Pau II el va qualificar d’»apòstol eminent de l’amor al proïsme» i quan morí, va recordar, agraït, «el seu modèlic zel apostòlic, d’acord amb la doctrina i herència de sant Norbert, així com el seu esforç profundament humà i espiritual per contribuir de manera eficaç a la unitat entre els cristians».

Compartir