Encesa Solidària a favor del Projecte de col·laboració i suport educatiu a Zona Reyna de Guatemala

Aquest dissabte dia 27 de maig a les 21h es durà a terme la ja tradicional Encesa Solidària organitzada pel Col·legi la Salle de la Seu d’Urgell.

Enguany, els fons recollits es destinaran al Projecte de col·laboració i suport educatiu a Zona Reyna, a Guatemala dins de l’Estiu Solidari, on un grup de 7 professors de la Salle la Seu d’Urgell hi viatjaran aquest estiu durant 1 mes, per tal de col·laborar amb la població autòctona, a fi de conèixer una realitat diferent i poder aportar suport educatiu a les escoles de la zona, així com als conflictes socials que fa anys que ja pateix la zona.

Guatemala concentra bona part de les agressions al territori i a les comunitats indígenes que es donen a Amèrica Llatina, degut a l’alta concentració de recursos naturals existents. El projecte consisteix, primerament, en conèixer projectes innovadors de bones pràctiques que es realitzen arreu del país, i alguns altres on les comunitats pateixen l’amenaça de les transnacionals, per descobrir-hi en tots ells la forma com la població resisteix i reivindica la definició del seu propi futur. El projecte, a banda de la descoberta, també inclou la participació i arranjament d’algunes escoles rurals de la humil Zona Reyna del Departament del Quiché.

La iniciativa de l’encesa solidària es fonamenta en l’esperit solidari i demana la col·laboració de tota la població urgellenca per tal de recollir fons per a dedicar a projectes de cooperació internacional per realitzar projectes d’infraestructura, suport educatiu i contacte amb les comunitats en zones empobrides o necessitades.

La coneixença de la realitat social mitjançant diferents visites, sessions específiques i el compartir quotidià, permet descobrir tot el moviment del Sud que treballa per al canvi social en aliança amb entitats Proide, qui recolza i possibilita el projecte.

Els que volgueu col.laborar, el proper dissabte 27 de maig podrà trobar una parada al mercat on comprar els tiquets al preu d’1€ que equivalen a un llantió, el qual es posarà al vespre al pati de l’escola La Salle i s’iniciarà l’acte de sensibilització amb diferents parlaments i actuacions al llarg de la vesprada.

Compartir