La Revista Església d’Urgell rep el reconeixement de la premsa comarcal per 45 anys d’edició

La Revista Església d’Urgell va rebre un reconeixement de l’ACPC, l’Associació Catalana de Premsa Comarcal, pels seus 45 anys de publicació ininterrompuda. La revista n’és membre fundador de l’associació, que agrupa la major part de mitjans comarcals de Catalunya i que fa 35 anys que es va fundar. Gràcies a l’ACPC la premsa que s’edita a les comarques ha aconseguit en els darrers anys tenir un reconeixement per part de l’administració i  la seva gestió genera suport a les publicacions, amb formació, amb suport jurídic i amb publicitat.
El guardó va ser lliurat en el marc dels actes de la 35a Assemblea Ordinària d’Associats de l’ACPC i la 10a Convenció de la Premsa Comarcal i Local, que es van celebrar al Museu de la Pell d’Igualada i Comarcal de l’Anoia d’Igualada el dissabte 20 de maig, coorganitzades amb el setmanari  La Veu de l’Anoia, que aquest any ha complert 35 anys d’existència. La Delegada de Mitjans de Comunicació i directora de la Revista, Sra. Cristina Orduña, va recollir el reconeixement.
La convenció va començar a dos quarts de dotze del matí, amb el veredicte del 9è Premi de Recerca Universitària Premsa Comarcal, promogut per l’ACPC i la Xarxa Vives d’Universitats. A continuació es va desenvolupar una taula de debat Universitat i Premsa Comarcal, moderada per Joan Cal (director executiu del grup Segre) que va comptar amb la participació de Bernat López (Universitat Rovira i Virgili; Carles Singla (Universitat Pompeu Fabra);  Miquel Pueyo (Universitat de Lleida) i Xavier Ginesta (Universitat de Vic -Universitat Central de Catalunya). Després, una taula rodona va tractar sobre els Joves periodistes i la Premsa Comarcal  en la qual hi participaran representants de mitjans associats a Premsa Comarcal. I per acabar, el Sr. Enric Marín, professor del Departament de Mitjans, Comunicació i Cultura de la Universitat Autònoma de Barcelona, va pronunciar la ponència de cloenda, Crisi del periodisme, comunicació de proximitat i formació universitària.


Compartir