Reunió del Consell Assessor de la Comissió Episcopal de Seminaris i Universitats

El dia 25 de maig, a Madrid, va tenir lloc la reunió ordinària del “Consejo Asesor de Rectores” de la Comissió Episcopal de Seminaris i Universitats de la Conferència Episcopal Espanyola. Va presidir la reunió l’Arquebisbe d’Urgell Mons. Joan-Enric Vives, President de la Comissió, acompanyat pel Rev. Sergio Requena, Director del Secretariat de la Comissió i hi van participar els representants de les diverses Províncies eclesiàstiques, entre els quals Mn. Josep M. Turull, representant dels Rectors i formadors de Seminaris de la C.E.Tarraconense.
La qüestió important que van reflexionar i debatre va ser el camí per a la redacció de la Ratio o Pla nacional dels Seminaris per a Espanya, després que el 8 de desembre passat es fes pública la Ratio per als Seminaris de tot el món, redactada per la Congregació per al Clergat i que reclama la de cada nació posteriorment.
Durant l’encontre es va fer present el Secretari general de la Conferència Episcopal Espanyola, Rv. José Mª Gil Tamayo que va expressar als membres del Consell el desig de l’episcopat espanyol que la Ratio per al país no es demori.
Els membres d’aquest Consell participaran en el Congrés sobre la Ratio que a Roma tindrà lloc els dies 4 al 7 d’octubre, invitats per la Congregació per al Clergat.

Compartir