Lliurament dels premis del Concurs Bíblic a Urgell

El lliurament dels premis del del Concurs Bíblic de Catalunya, el dissabte 3 de juny, van ser presidits a la Casa del Bisbat d’Urgell per l’Arxiprest de les Valls d’Andorra Mn. Ramon Sàrries i el Vicari General Mn. Ignasi Navarri.
Els mestres i professors de religió van acompanyar els alumnes premiats per recollir els llibres i material educactiu que formen part dels premis.
A la modalitat de Concurs Bíblic Inicial (des d’Infantil 5 fins a 2n Primària)  els guanyadors individuals en primera, segona i tercera categoria van ser Anna Zahkarkiv de l’Escola Fedac Guissona i Aleix Gabaldón i Mar Segarra de l’escola Salvador Espriu de Vallfogona de Balaguer. En aquesta categoria el premi per escoles va ser pel Col·legi Sagrada Família d’Escaldes-Engordany.
Dins de la modalitat del Concurs Bíblic Bàsic, el primer que es va inaugurar, els guanyadors individuals en les seves categories han sigut la Sofia Teles de l’Escola Andorrana d’Ordino, el Domènec Estany de l’Escola Sant Jordi d’Oliana i la Mariona Vidal de les Vedrunes de Balaguer. L’Escola Andorrana d’Andorra la Vella, el Col·legi Sagrada Família d’Escaldes-Engordany i l’Institut Ribera del Sió d’Agramunt s’han portat el premi per escoles en primera, segona i tercera categoria.   Els alumnes Marc Martínez i Raúl del Amo de l’Escola Mare Janer de Santa Coloma van ser premiats en educació especial. Dins de les parròquies, destacar a la parròquia de Sant Esteve d’Andorra la Vella, pel premi catequesi parroquial i premi individual, per la Júlia Comella, alumna també de l’Escola Mare Janer.
Al Concurs Bíblic de Dibuix, els premiats han sigut el Jan Ballesté de l’Escola Andorrana d’Ordino, la Judit Jounou de l’Escola Fedac Guissona i l’Ainhoa Pastor de l’Institut Ribera de Sió d’Agramunt.
Especialment important és el tercer premi en el Concurs Bíblic de Redacció de la seva categoria de l’alumna Elisa Soler del Col·legi Sant Ermengol d’Andorra la Vella perquè aquesta modalitat és a nivell de Catalunya i no a nivell de bisbat com la resta del Concurs.
El Concurs Bíblic de Catalunya és el certamen sobre la Bíblia més important d’Europa. Té moltes vessants i l’altíssima participació, 60.000 persones (de les que 3.668 són de la diòcesi d’Urgell), en les cinc modalitats, fan que l’objectiu d’evagelitzar es compleixi amb escreix. El Concurs es va iniciar l’any 1986, amb una iniciativa de la Federació de Cristians de Catalunya i la subfederació «Grup Avant» de Terrassa. Per ell hi han passat més d’un milió dos-cents mil alumnes catalans, de més de 1.000 escoles públiques i privades.

Compartir